Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об отражении в отчетности по ЕСВ сумм перерасчетов заработка, связанных с уточнением количества отработанного времени в связи с временной нетрудоспособностью

Об отражении в отчетности по ЕСВ сумм перерасчетов заработка, связанных с уточнением количества отработанного времени в связи с временной нетрудоспособностью



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 14.03.2016 р. № 596/10/17-00-13-03-01

   
   
   Головне управління Державної фіскальної служби у Рівненській області, розглянувши Ваш лист повідомляє.
   
   Згідно частини 2 статті 9 Закон № 2464 і підпункту 1 пункту 3 розділи IV Інструкції про порядок нарахування і сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 р. № 449 (далі – Інструкція № 449), нарахування єдиного внеску здійснюється на підставі бухгалтерських і інших документів, відповідно до яких здійснюється нарахування або який підтверджує нарахування та виплату (доходу), на який нараховується єдиний внесок.
   
   Частиною 4 статті 9 Закону і підпунктом 4 пункти 1 розділу IV Інструкції № 449 визначено, що нарахування єдиного внеску за попередні періоди (окрім випадків одноразової сплати особою єдиного внеску за попередні періоди згідно з угодою про добровільну участь в страхуванні) здійснюється виходячи з розміру єдиного внеску, який діяв на день нарахування заробітної плати (доходу), на яку нараховується єдиного внеску.
   
   Якщо нарахування заробітної плати здійснюється за попередній період, зокрема у зв’язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок, нараховані суми включаються в заробітну плату того місяця, в якому були здійснені такі нарахування (пп. 3 п. 3 р. IV Інструкції № 449).
   
   Відповідно до п. 9 р. IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435 (далі – Порядок № 435), суми перерахунків заробітку, пов’язані з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, відображаються шляхом внесення від’ємних значень сум нарахованої зарплати.
   
    Отже, сторновані суми перерахунку зарплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю відображаються з від’ємним значенням за місяць, за який проводять сторнування. На ці суми нараховується єдиний внесок за ставками, діючими у 2015 році, а в таблиці 1 Додатка 4 суми сторнованого утриманого єдиного внеску відображають у відповідних рядках розділів 4 і 5 цієї таблиці з від’ємним значенням.
   
   Додатково повідомляємо, що консультації з питань відображення сторнованих сум зарплати по застрахованих особах та заповнення таблиці 6 додатку 4 до Порядку № 435, надають органи Пенсійного фонду України.
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям