Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об отражении в отчете об использовании доходов неприбыльной организации, суммы средств, полученных ОСМД от сдачи в аренду помещений

Об отражении в отчете об использовании доходов неприбыльной организации, суммы средств, полученных ОСМД от сдачи в аренду помещений



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 06.07.2016 р. № 3888/10/20-40-12-03-14

   
   
   Обов'язковою умовою для неприбуткових організацій є використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на своє утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених установчими документами (пп. 133.4.2 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України (далі - Кодекс)).
   
   ОСББ можуть бути віднесені до неприбуткових організацій, якщо відповідають вимогам цього пункту (пп. 133.4.6 п. 133.4 ст. 133 Кодексу).
   
   Правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об'єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захист їхніх прав та виконання обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку регулює Закон України від 29 листопада 2001 року N 2866-III "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" (далі - Закон N 2866).
   
   ОСББ утворені згідно із Законом N 2866 та внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій не сплачують податок на прибуток з будь-яких доходів, отриманих ними в межах статутної діяльності, за умови що такі доходи (прибутки) використовуються такими неприбутковими організаціями виключно для фінансування видатків на їх утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами (пп. 133.4.2 п. 133.4 ст. 133 Кодексу), та не здійснюється розподіл доходу серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників, членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб.
   
   До затвердження нової форми звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, суми коштів, отримані ОСББ від здачі в оренду приміщень, відображаються у рядку 7.1.2 "доходи, які надходять таким неприбутковим організаціям для забезпечення потреб їх основної діяльності" Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій.
   
   
   
   Заступник начальника
Н.В. Свєтош

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям