Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об ответственности за внесение недостоверных данных в налоговую декларацию

Об ответственности за внесение недостоверных данных в налоговую декларацию



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
    ЛИСТ
   
    від 25.09.2015 р. № 8960/С/99-99-10-03-02-14
   
   Про надання відповіді

   Державна фіскальна служба України розглянула Ваше звернення від 25.08.2015 (вх. ДФС № …. від ……) та в межах компетенції повідомляє.
   
   Статтею 358 Кримінального кодексу України (далі – Кодекс) передбачена відповідальність за підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином - підприємцем, приватним нотаріусом, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його як підроблювачем, так і іншою особою.
   
   Статтею 366 Кодексу передбачена відповідальність за службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів.
   
   Таким чином, при внесенні недостовірних даних до податкової декларації, у тому числі коли дохід завищений, такі дії можуть мати правові наслідки у вигляді притягнення до кримінальної відповідальності.
   
   Водночас, відповідно до статті 17 Кримінального процесуального кодексу України, особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.
   
   Голова
Р.М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям