Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об уплате налога на прибыль структурными подразделениями юридических лиц

Об уплате налога на прибыль структурными подразделениями юридических лиц



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 11.12.2015 р. № 26438/6/99-95-42-03-15

   
    Державна фіскальна служба України розглянула лист … щодо сплати податку на прибуток структурними підрозділами юридичних осіб і повідомляє таке.
   
    Відповідно до п.п. 133.1.5 п. 133.1 ст. 133 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) у редакції, чинній до 01 січня 2015 року, відокремлені підрозділи платників податку на прибуток суб’єктів господарювання – юридичних осіб, які проводили господарську діяльність як на території України, так і за її межами, за винятком представництв, визначались платниками податку з числа резидентів.
   
    Тобто відокремлені підрозділи, які були самостійними платниками податку на прибуток, визначали податкове зобов’язання з податку на прибуток на підставі податкової декларації, яку подавали до контролюючих органів, та сплачували податок на прибуток за своїм місцем знаходженням.
   
    Підпунктом 133.1.1 п. 133.1 ст. 133 Кодексу, у редакції після 01.01.2015, встановлено, що платниками податку на прибуток-резидентами є суб'єкти господарювання – юридичні особи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами, крім юридичних осіб, визначених пунктами 133.4 та 133.5 ст. 133 Кодексу.
   
    Отже, з 01 січня 2015 року після внесення змін до Кодексу Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» відокремлені підрозділи юридичної особи не є платниками податку на прибуток.
   
    Починаючи з податкових звітних періодів 2015 року, головне підприємство (юридична особа), яке має у складі відокремлені структурні підрозділи, визначає податкове зобов’язання з податку на прибуток у податковій декларації в цілому по платнику податку – юридичній особі з урахуванням показників діяльності структурних підрозділів. При цьому податок на прибуток сплачується головним підприємством за його місцезнаходженням.
   
   
   
   Перший заступник Голови
С.В. Білан

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям