Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об уплате налога на доходы физических лиц по арендной плате за земли, расположенные на территории общины по местонахождению приостановленного предприятия

Об уплате налога на доходы физических лиц по арендной плате за земли, расположенные на территории общины по местонахождению приостановленного предприятия



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 18.04.2016 р. № 639/10/19-00-13-01-22-1/3737

   
   
   Головне управління ДФС у Тернопільській області розглянуло звернення щодо сплати податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за землі, що розташовані на території громади за місцезнаходженням припиненого підприємства і повідомляє наступне.
   
   Порядок сплати (перерахування) податку до бюджету передбачено ст. 168 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) відповідно до якої податок, утриманий з доходів резидентів, підлягає зарахуванню до бюджету згідно з нормами Бюджетного кодексу України.
   
   Відповідно до ст. 64 Бюджетного кодексу України із змінами та доповненнями податок на доходи фізичних осіб, який сплачується податковим агентом – юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента – юридичної особи, зараховується до відповідного місцевого бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що виплачуються фізичній особі.
   
   Згідно із пп. 168.4.3 п. 168.4 ст. 168 ПКУ суми податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.
   
   У разі якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) податок на доходи фізичних осіб за такий відокремлений підрозділ, усі обов'язки податкового агента виконує юридична особа. Податок на доходи, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.
   
   Відповідно до пп. 168.4.4 п. 168.4 ст. 168 ПКУ юридична особа за своїм місцезнаходженням та місцезнаходженням не уповноважених сплачувати податок відокремлених підрозділів, відокремлений підрозділ, який уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) до бюджету податок, за своїм місцезнаходженням одночасно з поданням документів на отримання коштів для виплати належних платникам податку доходів, сплачує (перераховує) суми утриманого податку на відповідні рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, за місцезнаходженням відокремлених підрозділів.
   
   Відповідно до п. 63.3 ст. 63 ПКУ платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).
   
   Враховуючи вищенаведене сплата податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб повинна здійснюватись до бюджетів за місцезнаходженням цих підрозділів.
   
    Одночасно Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що згідно пункту 52.2 статті ПКУ податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податку, якому надано таку податкову консультацію.
   
   
   
   Заступник начальника
С.С. Денисюк

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям