Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об условиях пребывания на упрощенной системе отчетности и налогообложения

Об условиях пребывания на упрощенной системе отчетности и налогообложения



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 05.05.2016 р. № 7733/5/99-99-12-02-03-16
   
   Щодо умов перебування на спрощеній системі звітності та оподаткування

   
   Державна фіскальна служба України на звернення <...> щодо умов перебування на спрощеній системі звітності та оподаткування повідомляє.
   
   Відповідно до п. 291.6 ст. 291 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) платники єдиного податку першої - третьої груп (далі - платник) повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).
   
   Щодо порушення вимоги п. 291.6 ст. 291 Кодексу у разі внесення працівником для відшкодування підприємству заподіяної шкоди рівноцінного майна на підставі ст. 130 Кодексу законів про працю України
   
   Покриття шкоди, заподіяної працівником, в розмірі, що не перевищує середнього місячного заробітку, провадиться шляхом відрахування із заробітної плати працівника (ст. 136 Кодексу законів про працю України). Разом з тим, згідно з частиною п'ятою ст. 130 Кодексу законів про працю України працівник, який заподіяв шкоду, може добровільно покрити її повністю або частково і, за згодою власника або уповноваженого ним органу, працівник може передати для покриття заподіяної шкоди рівноцінне майно або поправити пошкоджене.
   
   При цьому товари, що надаються згідно з договорами дарування, іншими договорами, у тому числі й договору між платником та працівником повної матеріальної відповідальності за шкоду, заподіяну підприємству (платнику), за якими не передбачається грошова або інша компенсація вартості таких товарів чи їх повернення, віднесено до безоплатно наданих товарів (пп. "а" пп. 14.1.13 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).
   
   Разом з тим, оскільки в результаті операції відбудеться збільшення активів платника (п. 5 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 15 "Дохід", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.11.99 р. N 290 <...>), то платник має визнати його доходом такого звітного періоду.
   
   Щодо порушення вимоги п. 291.6 ст. 291 Кодексу у разі оплати страховою компанією ремонту пошкоджених основних засобів безпосередньо на рахунок СТО за умови, що договір на ремонт укладено між СТО та платником
   

   Оскільки ч. 1 ст. 354 Господарського кодексу України за договором страхування страховик зобов'язується у разі настання страхового випадку здійснити страхову виплату не тільки страхувальнику, і іншій особі, визначеній страхувальником у договорі страхування, то умови вказаних для платника обмежень не настають у випадку визначення у договорі страхування конкретного СТО.
   
   
   
   Перший заступник Голови
С. Білан

   
   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям