Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об уступке долга и/или переводе долга

Об уступке долга и/или переводе долга



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.04.2016 р. № 938/10/17-00-12-01-07

   
   
   Головне управління ДФС у Рівненській області на звернення щодо уступки боргу та/або переведення боргу, та у відповідності до положень статті 52 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (із змінами та доповненнями) (далі ПКУ) повідомляє наступне.
   
   Відповідно до п. 201.1 ст. ПКУ на дату виникнення податкових зобов’язань платник податку зобов’язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних і згідно з п. 201.10 ст.201 ПКУ надати покупцю за його вимогою.
   
   У податковій накладній зазначаються в окремих рядках обов’язкові реквізити, зокрема повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг (п.п. «д» п. 201.1 ст. 201 ПКУ).
   
   Враховуючи викладене, постачальник при здійсненні операції з надання послуг нараховує податкові зобов’язання з ПДВ, складає та реєструє в ЄРПН податкову накладну. Така податкова накладна, зареєстрована в ЄРПН, є підставою для ТОВ «» для включення сум ПДВ, зазначених у ній, до складу податкового кредиту.
   
    Постачальник ТОВ «» при здійсненні операції по виконанню робіт та наданню послуг нараховує податкові зобов’язання з ПДВ, складає та реєструє в ЄРПН податкову накладну. Така податкова накладна, зареєстрована в ЄРПН, є підставою для боржника для включення сум ПДВ, зазначених у ній, до складу податкового кредиту.
   
   Отже незалежно від того, що згідно з умовами договору виконання обов’язку щодо оплати за товари/послуги покладено на іншу особу, податкова накладна складається на покупця (отримувача) товарів/послуг.
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям