Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно даты вступления в силу изменений внесенных в Положение о возложении специальных обязанностей на субъектов рынка природного газа для обеспечения общественных интересов в процессе функционирования рынка природного газа (отношения в переходный период)

Относительно даты вступления в силу изменений внесенных в Положение о возложении специальных обязанностей на субъектов рынка природного газа для обеспечения общественных интересов в процессе функционирования рынка природного газа (отношения в переходный период)



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
    МІЖРЕГІОНАЛЬНЕ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС - ЦЕНТРАЛЬНИЙ ОФІС З ОБСЛУГОВУВАННЯ ВЕЛИКИХ ПЛАТНИКІВ
   
    ЛИСТ
   
   від 09.11.2015 р. N 24872/10/28-10-06-11

   Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2015 року N 758 затверджено Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини у перехідних період) (далі - Положення N 758).
   
   Відповідно до пункту 5 Положення N 758 вона набирає чинності з 1 жовтня 2015 року та діє до 1 квітня 2017 року.
   
   Постановою Кабінету Міністрів України від 30.10.2015 року N 872 "Про додаткові заходи щодо соціального захисту громадян" (далі - постанова N 872) до Положення N 758 внесено зміни, зокрема Положення N 758 доповнено пунктом 131, пункт 16 доповнено абзацами четвертим та п’ятим.
   
   Відповідно до п. 1 ст. 49. Закону України від 24 лютого 2014 року N 794-VII "Про Кабінет Міністрів України" зі змінами та доповненнями (далі - Закон N 794) Кабінет Міністрів України на основі та на виконання Конституції і законів України, актів Президента України, постанов Верховної Ради України, прийнятих відповідно до Конституції та законів України, видає обов’язкові для виконання акти - постанови і розпорядження.
   
   Відповідно до п. 1 ст. 52 Закону N 794 постанови Кабінету Міністрів України, крім постанов, що містять інформацію з обмеженим доступом, набирають чинності з дня їх офіційного опублікування, якщо інше не передбачено самими постановами, але не раніше дня їх опублікування.
   
   У випадках, передбачених законом, постанови Кабінету Міністрів України або їх окремі положення, що містять інформацію з обмеженим доступом, не підлягають опублікуванню і набирають чинності з моменту їх доведення в установленому порядку до виконавців, якщо цими постановами не встановлено пізніший термін набрання ними чинності.
   
   Акти Кабінету Міністрів України включаються до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів України (п. 4 ст. 52 Закону N 794).
   
   Постанови Кабінету Міністрів України публікуються в Офіційному віснику України, газеті "Урядовий кур’єр", акти Кабінету Міністрів України також оприлюднюються шляхом їх розміщення на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів України (п. 5 ст. 52 Закону N 794).
   
   Постановою N 872 не визначено дату набрання чинності зазначеної постанови. Отже, застосовувати положення Постанови N 872 необхідно з моменту набрання чинності, а саме з дня її офіційного опублікування.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям