Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно дохода физического лица - плательщика единого налога от поступлений иностранной валюты

Относительно дохода физического лица - плательщика единого налога от поступлений иностранной валюты



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНИМ УПРАВЛІННЯМ ДФС У М. КИЄВІ
   
   ЛИСТ
   
   від 04.11.2015 р. № 3308/К/26-15-17-04-14
   
   Щодо доходу фізичної особи – платника єдиного податку від надходжень іноземної валюти

   Головним управлінням Державної фіскальної служби у м. Києві на виконання доручення Державної фіскальної служби України від 18.06.2015 № 21831/7/99-99-17-02-02-17 було розглянуто Ваше звернення, та надало Вам вичерпну відповідь, стосовно питань зазначених у Вашому запиті.
   
   Відтак, ще раз наголошуємо, що відповідно ст. 292 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доходом для фізичної особи - підприємця є дохід отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пунктом 292.3 статті 292 ПКУ.
   
   Дохід, виражений в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання такого доходу (п. 292.5 ст. 292 ПКУ).
   
   Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).
   
   Отже, доходом фізичної особи – платника єдиного податку вважається вся сума, що надійшла на розрахунковий рахунок, а не курсова різниця, яка виникає при перерахунку коштів отриманих в іноземній валюті.
   
   Заступник начальника
В.С. Варгіч

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям