Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно функционирования системы электронного администрирования НДС

Относительно функционирования системы электронного администрирования НДС



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 07.08.2015 р. N 16745/6/99-99-19-03-02-15

   Державна фіскальна служба України розглянула звернення з питання функціонування системи електронного адміністрування податку на додану вартість та повідомляє.
   
   Законом України від 16 липня 2015 року N 643-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" (далі - Закон N 643), який набрав чинності 29.07.2015 р., встановлено ряд змін у функціонуванні системи електронного адміністрування податку на додану вартість.
   
   Так, відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону N 643 на кошти, які знаходяться на рахунках у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, забороняється Держказначейству накладення арешту відповідно до Закону України від 21 квітня 1999 року N 606-XIV "Про виконавче провадження" (далі - Закон N 606). Також визначено доручення Держказначейству зняти арешт з коштів, на які такий арешт був накладений ним до дати набрання чинності Законом N 643.
   
   Протягом п'яти робочих днів з дня набрання чинності Законом N 643 підлягає зняттю органом, який здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, арешт з коштів, що перебувають на рахунках у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, на які були сформовані вимоги відповідно до Закону N 606.
   
   Враховуючи викладене та у зв'язку з набранням чинності Законом N 643, порушене у зверненні питання є законодавчо врегульованим.
   
   Голова
   
Р. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям