Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно льгот по уплате налогов, сборов, пошлин и других платежей в бюджет участнику боевых действий в соответствии с налоговым и таможенным законодательством, предусмотренных п. 18 ст. 12 Закона Украины от 22 октября 1993 года № 3551-XII "О статусе ветеранов войны, гарантии их социальной защиты"

Относительно льгот по уплате налогов, сборов, пошлин и других платежей в бюджет участнику боевых действий в соответствии с налоговым и таможенным законодательством, предусмотренных п. 18 ст. 12 Закона Украины от 22 октября 1993 года № 3551-XII "О статусе ветеранов войны, гарантии их социальной защиты"



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
    ЛИСТ
   
   від 12.11.2015 № 24205/6/99-99-17-03-03-15

   Державна фіскальна служба України розглянула лист … щодо пільг зі сплати податків, зборів, мита та інших платежів до бюджету учаснику бойових дій відповідно до податкового та митного законодавства, передбачених п. 18 ст. 12 Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі – Закон № 3551), і в межах компетенції повідомляє таке.
   
   Відповідно до частини другої ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
   
   Органи ДФС у своїй діяльності керуються Конституцією України, Податковим кодексом України (далі – Кодекс), законами України, актами і дорученнями Президента України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства України з питань оподаткування.
   
   Пунктом 18 частини першої ст. 12 Закону № 3551 встановлено, що учасникам бойових дій та особам, які належать до учасників бойових дій, визначеним статтями 5-6 Закону № 3551, надається пільга зі сплати податків, зборів, мита та інших платежів відповідно до податкового та митного законодавства.
   
   Податкове законодавство складається, зокрема, з Конституції України, Кодексу, Митного кодексу України та інших законів з питань митної справи у частині регулювання правовідносин, що виникають у зв'язку з оподаткуванням митом операцій з переміщення товарів через митний кордон України (п. 3.1 ст. 3 Кодексу).
   
   Порядок оподаткування доходів фізичних осіб врегульовано розділом IV Кодексу, згідно з п.п. 163.1.1 п. 163.1 ст. 163 якого об'єктом оподаткування резидента є, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.
   
   Перелік доходів, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, визначено п.п. 164.2.1 – 164.2.19 п. 164.2 ст. 164 Кодексу. До цього переліку включаються інші доходи, крім зазначених у ст. 165 Кодексу, що передбачені п.п. 164.2.20 п. 164.2 ст. 164 Кодексу.
   
   Доходи, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, визначено ст. 165 Кодексу.
   
   Також розділом IV Кодексу з метою оподаткування доходу, отриманого платником податку, передбачено, зокрема:
   
   надання податкової знижки у вигляді зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року на фактично здійснені таким платником протягом звітного податкового року понесені витрати (ст. 166 Кодексу);
   
   надання податкової соціальної пільги у вигляді зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги, з урахуванням норм абзацу першого п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 Кодексу(ст. 169 Кодексу).
   
   Отже, положеннями розділу IV Кодексу не встановлено повного звільнення від сплати податку на доходи фізичних осіб жодної категорії платників, незалежно від їх соціального статусу, майнового стану тощо.
   
   Крім того, п. 16¹ підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу передбачено, що тимчасово, до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України, встановлюється військовий збір.
   
   Об'єктом оподаткування збором є доходи, визначені ст. 163 Кодексу (п.п. 1.2 п. 16¹ підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу).
   
   Разом з тим п.п. 1.7 п. 16¹ підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу встановлено, що звільняються від оподаткування збором доходи, що згідно з розділом IV Кодексу не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у підпунктах 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.52 п. 165.1 ст. 165 Кодексу.
   
   Пільги щодо сплати земельного податку відповідно до ст. 281 Кодексу мають такі категорії фізичних осіб:
   
   інваліди першої і другої групи;
   
   фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
   
   пенсіонери (за віком);
   
   ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону № 3551;
   
   фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
   
   Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб п. 281.1 ст. 281 Кодексу, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:
   
   для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;
   
   для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;
   
   для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;
   
   для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;
   
   для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.
   
   Щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
   
   Пунктом 266.4 ст. 266 Кодексу передбачено надання фізичним особам пільги зі сплати податку на нерухоме майно у вигляді зменшення бази оподаткування об'єктів житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи платника податку: для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв.м, для житлового будинку/будинків – на 120 кв.м і для різних типів об’єктів житлової нерухомості – на 180 кв.м Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період (рік).
   
   Водночас сільські, селищні, міські ради можуть збільшувати граничну межу житлової нерухомості, на яку зменшується база оподаткування.
   
   Крім того, сільські, селищні, міські ради встановлюють пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб. Пільги з податку, що сплачується на відповідній території, з об'єктів житлової нерухомості для фізичних осіб визначаються виходячи з їх майнового стану та рівня доходів.
   
   Відносини, пов’язані із справлянням митних платежів, регулюються Митним кодексом України (частина друга ст. 1 Митного кодексу України).
   
   На сьогодні, відповідно до законодавства України з питань оподаткування, пільг зі сплати митних платежів для осіб, на яких поширюються положення Закону № 3551, не передбачено.
   
   Враховуючи викладене, а також те, що кожний випадок слід розглядати з урахуванням документів щодо окремої справи, пропонуємо для отримання більш конкретної відповіді звернутися до контролюючого органу за місцем податкової адреси з наданням усіх наявних копій документів.
   
   Голова
Р.М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям