Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно налогообложения помощи, предоставленной волонтерами участникам АТО

Относительно налогообложения помощи, предоставленной волонтерами участникам АТО



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 07.11.2014 р. № 6415/6/99-99-17-03-03-15
   
   Про розгляд листа

   Державна фіскальна служба України в межах компетенції розглянула лист <...> та повідомляє, що ДФС як контролюючий орган відповідно до ст. 52 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) надає платникам податку податкові консультації.
   
   Податкова консультація — це допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган (п.п. 14.1.172 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).
   
   Відповідно до п. 52.2 ст. 52 ПКУ податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
   Згідно із п. 52.1 ст. 52 ПКУ за зверненням платників податків контролюючі органи надають безоплатно консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення цим контролюючим органом.
   
   Водночас повідомляємо, що відносини, пов'язані з провадженням волонтерської діяльності в Україні, регулюються Законом України від 19 квітня 2011 року № 3236-VI «Про волонтерську діяльність» (далі — Закон № 3236).
   
   Пунктом 1 ст. 5 розділу II Закону № 3236 визначено, що волонтерська організація — це юридична особа, яка здійснює свою діяльність без мети одержання прибутку і отримала статус волонтерської згідно з вимогами цього Закону.
   
   Відповідно до п. 1 ст. 1 розділу І Закону № 3236 волонтерська діяльність — добровільна, безкорислива, соціально спрямована, неприбуткова діяльність, що здійснюється волонтерами та волонтерськими організаціями шляхом надання волонтерської допомоги.
   
   Волонтерська допомога — це роботи та послуги, що безоплатно виконуються і надаються волонтерами та волонтерськими організаціями.
   
   Волонтерська діяльність є формою благодійництва.
   
   Правове регулювання благодійної діяльності регламентовано нормами Закону України від 05 липня 2012 року № 5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації» (далі — Закон № 5073). Види благодійної діяльності перелічені у ст. 5 Закону № 5073.
   
   Відповідно до ст. 1 Закону № 5073 встановлено, що благодійник — це дієздатна фізична особа або юридична особа приватного права (у тому числі благодійна організація), яка добровільно здійснює один чи декілька видів благодійної діяльності;
   
   Законом України від 02 вересня 2014 року № 1668-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги» (далі — Закон № 1668), який набув чинності 26.09.2014, пункт 165.1 статті 165 Кодексу доповнено новим підпунктом 165.1.54, згідно з підпунктом «а» якого до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума (вартість) благодійної допомоги, виплаченої (наданої) благодійниками, у тому числі благодійниками — фізичними особами, які внесені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції в порядку, визначеному Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», на користь учасників бойових дій — військовослужбовців (резервістів, військовозобов'язаних) та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищають (захищали) незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції; працівників підприємств, установ, організацій, які залучаються (залучалися) та беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення у порядку, встановленому законодавством, або на користь членів сімей таких учасників бойових дій, які під час участі в антитерористичній операції, участі в забезпеченні її проведення зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров'я, загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, чи визнані безвісно відсутніми в установленому порядку (далі — учасники бойових дій).
   
   Постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413 затверджено Порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, який визначає процедуру надання статусу та категорії таких осіб.
   
   Сума (вартість) зазначеної у п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Кодексу благодійної допомоги, що не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платників податку, визначається згідно з п.п. 170.7.8 п. 170.7 ст. 170 Кодексу.
   
   Відповідно до п.п. 170.7.8 п. 170.7 ст. 170 Кодексу не включається до оподатковуваного доходу благодійна допомога, що надається відповідно до п.п. «а» п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Кодексу, зокрема, у будь-якій сумі (вартості), що надається платникам податку, визначеним абзацом другим п.п. «а» п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Кодексу, — для закупівлі або у вигляді спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів), технічних засобів спостереження, лікарських засобів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення чи інших товарів (робіт, послуг) за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, чи для оплати (компенсації) вартості лікарських засобів, донорських компонентів, виробів медичного призначення, технічних та інших засобів реабілітації, платних послуг з лікування, забезпечення виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, послуг медичної реабілітації, санаторно-курортного оздоровлення.
   
   Отже, до оподатковуваного доходу не включається благодійна допомога у будь — якій сумі (вартості), виплаченій (наданій), зокрема, благодійником — юридичною особою на користь учасників бойових дій за умови дотримання норм п.п. 170.7.8 п. 170.7 ст. 170 Кодексу. При цьому обов'язок щодо контролю за цільовим використанням коштів набувачами допомоги (учасниками бойових дій) покладається на благодійника юридичну особу.
   
   Разом з тим зауважуємо, що набувач благодійної допомоги зобов'язаний підтвердити благодійнику — юридичній особі статус учасника бойових дій. Тобто набувачі благодійної допомоги (учасники бойових дій) мають бути ідентифіковані.
   
   Благодійник — юридична особа після підтвердження набувачами благодійної допомоги, які мають статус учасників бойових дій, цільового використання коштів, зазначає відомості про надані суми благодійної допомоги у податковій звітності.
   
   Згідно із Довідником ознак доходів, наведених у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 № 49, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.02.2014 за № 228/25005, сума благодійної допомоги, що надається благодійником — юридичною особою на користь платників податку — учасників бойових дій, відображається у податковому розрахунку за формою № 1-ДФ під ознакою доходу «169».
   
   Разом з тим слід зауважити, що кожний конкретний випадок виникнення податкових відносин необхідно розглядати з урахуванням документів і матеріалів, що стосуються окремої справи, отже, безпосередньо платнику податку має бути надана податкова консультація згідно зі статтею 52 Кодексу.
   
   Голова
І. О. Білоус

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям