Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно налогообложения военным сбором фонда оплаты труда

Относительно налогообложения военным сбором фонда оплаты труда



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 14.10.2014 р. N 151/10/17-00-17-02-09

   <...>
   
   Відповідно до пп. 1.2 п. 161 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України (далі - Кодекс) об'єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграш в державну та недержавну і грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.
   
   Інструкція зі статистики заробітної плати, яка затверджена наказом Державного комітету статистики від 13.01.2004 р. N 5 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 27.01.2004 р. за N 114/8713, містить основні методологічні положення щодо визначення показників оплати праці у формах державних статистичних спостережень з метою одержання об'єктивної статистичної інформації про розміри та структуру заробітної плати найманих працівників (п. 1.1).
   
   Інструкція не застосовується для визначення складових фонду оплати праці як бази (об'єкта) для нарахування внесків до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.
   
   Дія Інструкції поширюється на всіх юридичних осіб, їхні філії, відділення, представництва та інші відособлені структурні підрозділи.
   
   В Податковому кодексі серед об'єктів оподаткування військовим збором фонд оплати праці не згадується. Норми Інструкції N 5 можуть бути застосовані у разі внесення змін до Податкового кодексу.
   
   <...>

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям