Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно обеспечения осуществления государственного контроля товаров, перемещаемых через административную границу СЭЗ "Крым"

Относительно обеспечения осуществления государственного контроля товаров, перемещаемых через административную границу СЭЗ "Крым"



   
ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 28.10.2014 р. N 8682/7/99-99-24-01-10-17
   

   
Митницi Мiндоходiв

   ТЕРМIНОВО!
   
Щодо забезпечення здiйснення державного контролю товарiв, що перемiщуються через адмiнiстративний кордон ВЕЗ "Крим"

    Повiдомляємо, що до Державної фiскальної служби України надiйшли роз'яснення Мiнiстерства аграрної полiтики України (лист вiд 15.10.2014 N 37-15-7/15752) i Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби України (лист вiд 21.10.2014 N 15-10-1-2/23599) щодо здiйснення ветеринарно-санiтарного та фiтосанiтарного контролю товарiв, якi перемiщуються через адмiнiстративний кордон вiльної економiчної зони "Крим" (далi - ВЕЗ "Крим") (додаються).
   
    Щодо здiйснення ветеринарно-санiтарного контролю
   
    Згiдно iз зазначеними роз'ясненнями ввезення з територiї ВЕЗ "Крим" на iншу територiю України товарiв, що пiдлягають ветеринарно-санiтарному контролю, з 13 жовтня 2014 року тимчасово заборонено вiдповiдно до розпорядження заступника Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України вiд 10.10.2014 N 129. Листом ДФС вiд 14.10.2014 N 7328/7/99-99-24-01-10-17 зазначене розпорядження доведено до митниць.
   
    Пiдтвердженням проведення ветеринарно-санiтарного контролю товарiв, що вивозяться з iншої територiї України на територiю ВЕЗ "Крим", є наявнiсть ветеринарного свiдоцтва за формами Ф-1 або Ф-2 (код 5053 згiдно з Класифiкатором документiв, затвердженим наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20.09.2012 N 1011).
   
    Щодо здiйснення фiтосанiтарного контролю
   
    Вiдповiдно до згаданих вище роз'яснень результати проведення фiтосанiтарного контролю товарiв, якi перемiщуються через адмiнiстративний кордон ВЕЗ "Крим", не засвiдчуються вiдбитками штампiв на товаросупровiдних документах.
   
    Результатом здiйснення фiтосанiтарного контролю товарiв, що вивозяться з iншої територiї України на територiю ВЕЗ "Крим", є наявнiсть карантинного сертифiката.
   
    З огляду на те, що Державна фiтосанiтарна iнспекцiя АР Крим не здiйснює свою дiяльнiсть (та, вiдповiдно, не засвiдчує результати здiйснення фiтосанiтарного контролю товарiв), а також враховуючи те, що на сьогоднi у контрольних пунктах в'їзду-виїзду вiдсутнi умови для тимчасового розмiщення транспортних засобiв з товарами для проведення їх фiтосанiтарного контролю, фiтосанiтарнi процедури щодо товарiв, якi ввозяться з територiї ВЕЗ "Крим" на iншу територiю України, можуть проводитимуться у митницях призначення.
   
    За результатами проведення фiтосанiтарного контролю видається карантинний сертифiкат.
   
    До внесення змiн до Класифiкатора документiв, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20.09.2012 N 1011, карантинному сертифiкату присвоюється код 5505.
   
    Щодо здiйснення контролю за дерев'яним пакувальним матерiалом (як супровiдним матерiалом)
   

    Як випливає з роз'яснень Мiнагрополiтики, обiг дерев'яного пакувального матерiалу територiєю України як супровiдного матерiалу здiйснюється за наявним маркуванням.
   
    Додаток: на 4 арк.
   
   Заступник Голови
А.В. Макаренко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям