Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно обложения НДС операций по поставке строительных и других сопутствующих услуг на территории АР Крым

Относительно обложения НДС операций по поставке строительных и других сопутствующих услуг на территории АР Крым



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 08.10.2015 р. N 21404/6/99-99-19-03-02-15
   
   Про розгляд листа

   Державна фіскальна служба України розглянула лист платника про надання податкової консультації щодо оподаткування ПДВ операцій з поставки будівельних та інших супутніх послуг на території АР Крим та повідомляє.
   
   Відповідно до пункту 185.1 статті 185 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) об'єктом оподаткування податком на додану вартість є операції платників податку з постачання товарів/послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 Кодексу.
   
   Місцем постачання послуг, які пов'язані з нерухомим майном, відповідно до пункту 186.1 статті 186 Кодексу є фактичне місцезнаходження об'єктів такої нерухомості на момент їх постачання.
   
   Згідно з пунктом 185.1 статті 185 Кодексу об'єктом оподаткування податком на додану вартість є операції платників податку з постачання товарів/послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 Кодексу.
   
   Водночас відповідно до пункту 26 підрозділу 10 розділу XX Кодексу на період дії Закону України від 15 квітня 2014 року N 1207-VII "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" норми Кодексу мають застосовуватися з урахуванням особливостей, визначених Законом України від 12 серпня 2014 року N 1636-VII "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" (далі - Закон N 1636), яким створено вільну економічну зону "Крим" (далі - ВЕЗ "Крим") та врегульовано інші аспекти правових відносин між фізичними і юридичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території або за її межами.
   
   Згідно з пунктом 3.2 статті 3 Закону N 1636 у межах ВЕЗ "Крим" створено вільну митну зону, що за своїм функціональним типом є одночасно вільною митною зоною комерційного, сервісного та промислового типу згідно із статтею 430 Митного кодексу України (далі - МКУ).
   
   У свою чергу, відповідно до статті 9 МКУ для цілей застосування положень розділів V і IX МКУ території вільних митних зон вважаються такими, що знаходяться поза межами митної території України.
   
   Таким чином, операції з постачання послуг, місце постачання яких відповідно до пунктів 186.2 - 186.4 статті 186 Кодексу знаходиться поза межами митної території України (у тому числі на території ВЕЗ "Крим"), з 27.09.2014 (дати набрання чинності Законом N 1636), не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість, тобто платники податку за такими операціями не визначають податкових зобов'язань.
   
   Голова
   
Р. М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям