Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно определения дохода плательщика единого налога - физического лица

Относительно определения дохода плательщика единого налога - физического лица



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
    ЛИСТ
   
   від 12.11.2015 р. № 10524/К/99-99-17-02-02-14

   Державна фіскальна служба України розглянула Ваше звернення від _____________ щодо визначення доходу платника єдиного податку – фізичної особи і повідомляє.
   
   Відповідно п.52.2 ст.52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
   Механізм застосування спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності регулюється главою 1 розділу XIV Кодексу.
   
   Cпрощена система оподаткування, обліку та звітності – це особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.
   
   Визначення доходу для платників єдиного податку наведено у п.292.1 ст.292 Кодексу. Зокрема, для фізичної особи – підприємця – це дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п.292.3 цієї статті. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, девідентів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.
   
   Отже, у разі використанні платіжних терміналів при здійсненні розрахунків за товари (послуги) доходом фізичної особи – платника – єдиного податку вважається вся сума, що надійшла на розрахунковий рахунок.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям