Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно СЭА

Относительно СЭА



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
    Міжрегіональне головне управління ДФС - Центральний офіс з обслуговування великих платників
   
    ЛИСТ
   
   від 23.09.2015 р. N 22170/10/28-10-06-11
   
   Щодо СЕА

   Міжрегіональне головне управління ДФС - Центральний офіс з ОВП розглянуло лист від платника податку щодо системи електронного адміністрування податку на додану вартість та в межах своїх повноважень повідомляє.
   
   Пунктом 200.2 статті 200 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) визначено, що для перерахування податку до бюджету центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію податкової та митної політики, надсилає органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриті рахунки платників у системі електронного адміністрування ПДВ, реєстр платників, в якому зазначаються назва платника, податковий номер та індивідуальний податковий номер платника, звітний період та сума податку, що підлягає перерахуванню до бюджету. На підставі такого реєстру орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриті рахунки платників у системі електронного адміністрування ПДВ, не пізніше останнього дня строку, встановленого цим Кодексом для самостійної сплати податкових зобов'язань, перераховує суми податку до бюджету.
   
   Підпунктом 10 пункту 5 розділу V Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23 вересня 2014 року N 966, у редакції наказу Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року N 13 (далі - Порядок), визначено, що сума ПДВ, яка підлягає нарахуванню та сплаті до бюджету за підсумками поточного звітного (податкового) періоду вказується у рядку 25.1 декларації 0110.
   
   Відповідно до підпунктів "а" та "б" пункту 2001.4 статті 2001 Кодексу на електронні рахунки платників можуть зараховуватися кошти з власного поточного рахунку, а саме:
   
   - з власного поточного рахунку платника в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, що обчислюється відповідно до пункту 2001.3 статті 2001 цього Кодексу;
   
   - з власного поточного рахунку платника в сумах, недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з цього податку.
   
   Про суму грошових коштів, що є в наявності на електронному ПДВ-рахунку, платник податку може дізнатися з ряд. 1 "Витягу" (форма J1401204). Показник ряд. 1 формується не наростаючим підсумком і показує реальну суму коштів на електронному ПДВ-рахунку на конкретну дату і час надання "Витягу".
   
   У випадку якщо сума на електронному рахунку є меншою ніж сума податку, що задекларована до сплати до бюджету, платник податку повинен у строки, визначені Кодексом для самостійної сплати податкових зобов'язань, забезпечити наявність такої суми на своєму рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям