Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно срока использования высвобожденных от налогообложения средств в результате применения льгот, предусмотренных п. 17 подраздела. 4 разд. ХХ НКУ

Относительно срока использования высвобожденных от налогообложения средств в результате применения льгот, предусмотренных п. 17 подраздела. 4 разд. ХХ НКУ



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС у ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
    ЛИСТ
   
    від 08.10.2015 р. № 3875/10/08-01-15-02-11
   
   Про надання податкової консультації

   Головне управління ДФС у Запорізькій області на лист « » щодо терміну використання вивільних від оподаткування коштів внаслідок застосування пільг, які були передбачені п. 17 підрозд. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України повідомляє наступне.
   
   Пунктами 15-22 підрозд. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) в редакції, що діяла до 01.01.2015, передбачались пільги з податку на прибуток для певних категорій платників.
   
   Відповідно до п. 21 підрозд. 4 розд. ХХ ПКУ, в редакції, що діяла до 01.01.2015, суми вивільнених коштів (суми податку, які внаслідок застосування пунктів 15 - 19 підр.4 розд. ХХ ПКУ не сплачувались до бюджету та залишалися в розпорядженні платника податку) спрямовувались на створення чи переоснащення матеріально-технічної бази платника податку, збільшення обсягу виробництва (надання послуг), запровадження новітніх технологій та/або повернення кредитів (у тому числі отриманих до дня набрання чинності ПКУ), використаних на зазначені цілі, та сплату процентів за ними. При цьому, у разі невикористання на зазначені цілі сум вивільнених коштів протягом 1095 днів з дати закінчення періоду, за результатами якого платник податку залишив такі кошти у своєму розпорядженні, платник податку був зобов’язаний збільшити податкові зобов’язання з цього податку за результатами податкового періоду, в якому спливає граничний термін використання сум вивільнених коштів, а також сплатити пеню, нараховану відповідно до ПКУ.
   
    У зв’язку з тим, що Законом України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» п. 21 підрозд. 4 розд. ХХ ПКУ не було скасовано, а викладено в іншій редакції, то порядок використання раніше вивільних від оподаткування коштів застосовується відповідно до п. 21 підрозд. 4 розд. ХХ ПКУ в редакції, що діяла до 01.01.2015.
   
    Перший заступник начальника
О.П.Фоменко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям