Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно указания даты в графе 2 сводной налоговой накладной при заполнении такой накладной

Относительно указания даты в графе 2 сводной налоговой накладной при заполнении такой накладной



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 08.10.2015 р. N 21400/6/99-99-19-03-02-15
   
   Про розгляд звернення

   Державна фіскальна служба України розглянула звернення підприємства щодо зазначення дати у графі 2 зведеної податкової накладної при заповненні такої накладної та повідомляє.
   
   Умови складання зведених податкових накладних визначено пунктом 201.4 статті 201 Податкового кодексу України. Порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 N 957, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.10.2014 за N 1235/26012 (далі - Порядок).
   
   Так, платники податку у разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер можуть складати:
   
   покупцям - платникам податку не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, зведені податкові накладні на кожного платника податку, з яким постачання мають такий характер, з урахуванням усього обсягу постачання товарів/послуг відповідному платнику протягом такого місяця;
   
   покупцям - особам, не зареєстрованим платниками податку, не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, зведену податкову накладну з урахуванням всього обсягу постачання товарів/послуг таким покупцям, з якими постачання мають такий характер, протягом такого місяця.
   
   Періодичність складання зведених податкових накладних протягом звітного (податкового) періоду на одного контрагента-покупця може бути передбачена у цивільно-правовому договорі з таким покупцем.
   
   Отже, протягом звітного (податкового) періоду платник податку має право на складання однієї зведеної податкової накладної, яка складається не пізніше останнього дня такого періоду, або двох та більше зведених податкових накладних, виходячи із умов, передбачених у цивільно-правовому договорі.
   
   При цьому відповідно до пункту 18 Порядку у графі 2 зведеної податкової накладної проставляється дата складання такої накладної.
   
   Голова
   
Р. М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям