Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно уплаты ежемесячных авансовых взносов по налогу на прибыль

Относительно уплаты ежемесячных авансовых взносов по налогу на прибыль



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
    Міжрегіональне головне управління ДФС - Центральний офіс з обслуговування великих платників
   
    ЛИСТ
   
    від 09.10.2015 р. № 22913/10/28-10-06-11
   
   Про надання роз’яснення

   Міжрегіональним головним управлінням ДФС – Центральним офісом з обслуговування великих платників розглянуто лист від 09.09.2015 № НФ-11/3038 щодо сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток, за результатами розгляду та в межах своїх повноважень повідомляємо наступне.
   
   Відповідно до п.п. 133.1.1 п.133.1 статті 133 розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), платниками податку – резидентами є суб’єкти господарювання – юридичні особи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами, крім:
   
   бюджетних установ;
   
   громадських об’єднань, політичних партій, релігійних, благодійних організацій, пенсійних фондів, метою яких не може бути одержання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов’язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій;
   
   суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, визначені главою 1 розділу XIV цього ПКУ.
   
   Відповідно до нової редакції розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємств» ПКУ не вважаються платниками податку на прибуток відокремлені підрозділи платника податку на прибуток без статусу юридичної особи, які згідно раніше діючих положень цього розділу ПКУ були самостійними платниками цього податку.
   
   Слід зазначити, що нова редакція розділу ІІІ «Податку на прибуток підприємств» ПКУ не містить положень щодо окремого обліку і подання декларації з податку на прибуток відокремленим підрозділом, що є самостійним платником податку на прибуток за 2014 рік (у вашому випадку – відокремленим підрозділом, який отримує прибуток від неосновної діяльності), визначення таким підрозділом щомісячних авансових внесків у податковій декларації за 2014 рік для їх сплати у березні 2015 року – травні 2016 року не провадиться.
   
   При цьому щомісячні авансові внески, що визначені у податковій декларації таким відокремленим підрозділом за 2013 рік, підлягають сплаті у тому числі у січні – лютому 2015 року, та можуть бути зараховані у зменшення податкових зобов’язань з податку на прибуток таким відокремленим підрозділом у його податковій декларації за 2014 звітний рік.
   
   Загальна сума авансових внесків, що підлягають сплаті у березні 2015 року – травні 2016 року визначаються в цілому по платнику – юридичній особі в Податковій декларації з податку на прибуток підприємства (далі – Декларація).
   
   При розрахунку щомісячних авансових внесків з податку на прибуток (рядок 23 Декларації за 2014 рік), які підлягають сплаті, починаючи з березня 2015 року, значення рядка 13.2 «Сума податку, нарахованого платником податку на прибуток (при консолідованій сплаті) за місцезнаходженням його відокремлених підрозділів» додатка ЗП до рядка 13 Декларації не враховується.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям