Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно уплаты операторами рентной платы за пользование радиочастотным ресурсом на территории Автономной Республики Крым и города Севастополя в соответствии с действующими лицензиями

Относительно уплаты операторами рентной платы за пользование радиочастотным ресурсом на территории Автономной Республики Крым и города Севастополя в соответствии с действующими лицензиями



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.06.2015 р. N 15456/5/99-99-15-04-0216
   
   Про надання роз'яснення

   Державна фіскальна служба України розглянула лист Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, від 10.06.2015 N 02-3309/112 щодо надання роз'яснення із сплати операторами рентної плати за користування радіочастотним ресурсом на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відповідно до діючих ліцензій та повідомляє.
   
   Згідно із Законом України від 12 серпня 2014 року N 1636-VII "Про створення вільної економічної зони "Крим" (далі - Закон), який набрав чинності 27 вересня 2014 року, вільна економічна зона "Крим" (далі - ВЕЗ "Крим") запроваджується на десять повних календарних років, починаючи з дня набрання чинності Законом (пункт 2.1 статті 2 Закону).
   
   Відповідно до пункту 1.1 статті 1 Закону ВЕЗ "Крим" запроваджується у межах двох адміністративно-територіальних одиниць України: Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Разом з тим територія ВЕЗ "Крим" не поширюється на виключну морську економічну зону України (пункт 1.3 статті 1 Закону).
   
   Пунктом 5.1 статті 5 Закону встановлено, що на території ВЕЗ "Крим" не справляються загальнодержавні податки та збори, визначені статтею 9 Податкового кодексу України (далі - Кодекс).
   
   Підпунктом 1 пункту 12.3 статті 12 Закону передбачено, що під час тимчасової окупації загальнодержавні податки і збори, визначені статтею 9 Кодексу, не справляються, зокрема, з операцій та/або з інших об'єктів оподаткування (в тому числі об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням) на тимчасово окупованій території.
   
   Рентна плата належить до загальнодержавних податків та зборів (підпункт 9.1.6 пункту 9.1 статті 9 Кодексу).
   
   До складу рентної плати відноситься, зокрема, рентна плата за користування радіочастотним ресурсом України (підпункт 251.1.3 пункту 251.1 статті 251 Кодексу).
   
   Об'єктом оподаткування збором є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України або в дозволі на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою (пункт 254.3 статті 254 Кодексу).
   
   З огляду на викладене на період запровадження (дії) ВЕЗ "Крим" оператори не повинні справляти рентну плату за користування радіочастотним ресурсом України за ширину смуги радіочастот загального користування, що використовується у межах Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.
   
   Голова
   
Р. М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям