Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно уплаты земельного налога и арендной платы за земельные участки, находящиеся на территории проведения АТО

Относительно уплаты земельного налога и арендной платы за земельные участки, находящиеся на территории проведения АТО



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 02.12.2014 р. N 7887/6/99-99-15-03-02-15

   Державна фіскальна служба України на лист <...> щодо сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки, які знаходяться на території проведення АТО, повідомляє.
   
   З 15 жовтня 2014 року набрав чинності Закон України від 02.09.2014 р. N 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" (далі - Закон), яким визначено тимчасові заходи для забезпечення підтримки суб'єктів господарювання, що проводять діяльність на території проведення АТО, та осіб, які проживають у цій зоні або переселилися з неї під час її проведення.
   
   Згідно зі статтею 6 Закону під час АТО суб'єкти господарювання, які провадять діяльність на території проведення АТО, звільняються від сплати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності.
   
   Період проведення АТО - це час між датою набрання чинності Указом Президента України від 14.04.2014 р. N 405/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України" та датою набрання чинності Указом Президента України про завершення проведення АТО або військових дій на території України (абзац перший статті 1 Закону).
   
   Згідно з п. 2.1 ст. 2 Податкового кодексу України зміна положень цього Кодексу може здійснюватися винятково шляхом внесення змін до нього.
   
   На сьогодні не розроблено порядку застосування зазначених у статті 6 Закону податкових пільг, а також не внесено відповідних змін до Податкового кодексу України.
   
   Голова
   
І. Білоус

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям