Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно уплаты земельного налога юридическим лицом - плательщиком единого налога

Относительно уплаты земельного налога юридическим лицом - плательщиком единого налога



   
ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
    ЛИСТ
   
    від 30.09.2015 р. N 20744/6/99-99-15-03-01-15
   
    Про розгляд листа

   Державна фіскальна служба України розглянула лист ______(вх. _____№_________) щодо сплати земельного податку юридичною особою – платником єдиного податку і повідомляє.
   
   Відповідно до ст.ст. 269, 270 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктом оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.
   
   Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою (п. 287.1 ст. 287 Кодексу).
   
   Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку першої – третьої груп для провадження господарської діяльності (п.п. 4 п. 297.1 ст. 297 Кодексу).
   
   Згідно зі статтею 2 Закону України від 01 липня 2004 року № 1952 «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» нерухоме майно – земельні ділянки, а також об’єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких неможливе без їх знецінення та зміни призначення.
   
   Товариство з обмеженою відповідальністю «__________________» є платником єдиного податку та здійснює діяльність, пов’язану із наданням в оренду власного чи орендованого нерухомого майна (згідно з КВЕД ДК 009:2010 – група 68.20).
   
   Згідно зі ст. 3 Господарського кодексу України господарська діяльність – це діяльність суб’єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність.
   
    Враховуючи викладене, юридична особа – платник єдиного податку не є платником земельного податку за земельну ділянку під нежилим приміщенням (його частиною) за умови, що така земельна ділянка цим платником використовується виключно для здійснення господарської діяльності.
   
   Підтвердження розміру площ земельних ділянок, що перебувають у власності юридичних осіб або у користуванні, розподілу серед власників землі та землекористувачів та розміру нормативної грошової оцінки здійснюється відповідними органами державних земельних ресурсів за місцем розташування земельних ділянок.
   
    Голова
Р.М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям