Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно влияния отрицательного значения по НДС на состояние электронного счета

Относительно влияния отрицательного значения по НДС на состояние электронного счета



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 29.10.2015 р. N 23018/6/99-99-19-03-02-15
   
   Про розгляд листа

   Державна фіскальна служба України розглянула лист платника податку щодо впливу від’ємного значення з ПДВ на стан електронного рахунку та повідомляє.
   
   У зв’язку з прийняттям Закону України від 16 липня 2015 року N 643-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" (далі - Закон N 643), який набрав чинності 29.07.2015 р., внесено низку змін до порядку обрахунку показників формули, визначеної пунктом 2001.3 статті 2001 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), зокрема передбачено, що формула (всі її складові), яка визначає реєстраційну суму, на початок третього робочого дня після набрання чинності Законом N 643 "обнуляється", крім значень її складових ΣНаклОтр, ΣНаклВид та ΣМитн, що були сформовані починаючи з 01.07.2015 р.
   
   Відповідно до п. 34 підрозд. 2 розд. XX Кодексу після "обнуління" показників формули сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування до податкових накладних в ЄРПН (далі - "реєстраційна сума"), збільшується на суму від'ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, та суму непогашеного від'ємного значення попередніх звітних (податкових) періодів на кінець поточного звітного (податкового) періоду, що зазначено в податковій звітності з податку на додану вартість, у якій відображаються розрахунки з бюджетом та/або відображаються операції, що стосуються спеціального режиму оподаткування відповідно до статті 209 цього Кодексу, за червень 2015 року. На таку суму платником податку збільшується розмір суми податкового кредиту за звітний (податковий) період (липень 2015 року).
   
   Отже, збільшення "реєстраційної суми" на суму від'ємного значення здійснюється одноразово за результатами податкової звітності за червень 2015 року (пункт 34 підрозділу 2 розділу XX Кодексу).
   
   Від’ємне значення податку, яке декларується платником у податковій звітності за податкові звітні періоди починаючи з липня 2015 року та відображається у рядку 24, не впливає на реєстраційну суму, що визначається відповідно до формули, визначеної пунктом 2001.3 статті 2001 Кодексу.
   
   Голова
   
Р. М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям