Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно заполнения налоговой накладной

Относительно заполнения налоговой накладной



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС у ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
    ЛИСТ
   
    від 07.09.2015 р. № 2834/10/20-40-15-01-15

   Головне управління Державної фіскальної служби у Харківській області розглянуло звернення …….. щодо роз’яснення податкового законодавства та повідомляє наступне.
   
   Відповідно до п.201.4 ст.201 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) зі змінами і доповненнями та п.13 наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної» від 22.09.2014 № 957, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13.10.2014 за N 1235/26012, зі змінами та доповненнями (далі - Наказ), податкова накладна складається у день виникнення податкових зобов'язань продавця.
   
   Крім того, податкова накладна складається за щоденними підсумками операцій (якщо податкова накладна не була складена на ці операції) у разі:
   
   здійснення постачання товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником податку), розрахунки за які проводяться через касу/реєстратори розрахункових операцій або через банківську установу чи платіжний пристрій (безпосередньо на поточний рахунок постачальника);
   
   виписки транспортних квитків, готельних рахунків або рахунків, які виставляються платнику податку за послуги зв'язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер постачальника (продавця), за винятком тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами;
   
   надання платнику податку касових чеків, які містять суму поставлених товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального та податкового номерів постачальника).
   
   Слід зазначити, що згідно умов Ваших договорів з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємство ХХХХХХХ має право здійснювати міські, приміські та міжміські пасажирські перевезення громадян, тобто ці господарські операції, пов'язані з одержанням і розподілом доходів, різними витратами, змінами в складі і стані майна, зобов'язань, капіталу тощо. Тому під час здійснення кожної господарської операції відповідно до вимог п.1 ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996-XIV зі змінами і доповненнями, повинні бути складені первинні документи (документи, які містять відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення) на кожну таку операцію.
   
   На підставі вищезазначеного, на господарські операції по наданню послуг щодо здійснення міських, приміських та міжміських пасажирських перевезень громадян Вами може складається податкова накладна за щоденними підсумками операцій.
   
   У податковій накладній, яка складається за щоденними підсумками операцій, у разі здійснення постачання послуг кінцевому споживачеві (який не є платником ПДВ), відображається обсяг по кожної здійсненної господарської операції, при цьому, обсяг постачання та сума ПДВ, зазначені в такій податковій накладній, повинні відповідати загальній сумі обсягу постачання послуг за день.
   
   Заповнення гр.3,5,6 податковій накладній, яка складається за щоденними підсумками операцій, здійснюється по кожної операції відповідно до вимог наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної» від 22.09.2014 № 957, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13.10.2014 за N 1235/26012, зі змінами та доповненнями.
   
   Крім того, повідомляємо, що термін реєстрації в ЄРПН визначає п.201.10 ст.201 Кодексу, а саме реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання.
   
   В.о. начальника
І.А. Сагайдак

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям