Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Про порядок формування податкового кредиту з ПДВ підприємством, яке застосовує касовий метод, на підставі рахунку за послуги, вартість яких визначається за показниками приладів (лист ДФС від 07.06.2017 р. № 540/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

Про порядок формування податкового кредиту з ПДВ підприємством, яке застосовує касовий метод, на підставі рахунку за послуги, вартість яких визначається за показниками приладів (лист ДФС від 07.06.2017 р. № 540/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 07.06.2017 р. № 540/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Про порядок формування податкового кредиту з ПДВ підприємством, яке застосовує касовий метод, на підставі рахунку за послуги, вартість яких визначається за показниками приладів

Державна фіскальна служба України розглянула звернення щодо порядку формування податкового кредиту з ПДВ підприємством, яке застосовує касовий метод податкового обліку, на підставі рахунку за послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), повідомляє.

Згідно з підпунктом "а" пункту 198.1 статті 198 ПКУ до складу податкового кредиту відносяться суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення платником податку операцій з придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг.

Відповідно до пункту 201.10 статті 201 ПКУ при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) та надати покупцю за його вимогою.

Податкова накладна, складена та зареєстрована в ЄРПН платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Крім того, підставою для нарахування сум податку, що відносяться до складу податкового кредиту без отримання податкової накладної, можуть бути документи, визначені у пункті 201.11 статті 201 ПКУ, зокрема, рахунок, який виставляється платнику податку за надані послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця.

Отже, якщо договором передбачено постачання послуг, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, та рахунок, виставлений їх постачальником, містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер постачальника таких послуг, то на підставі такого рахунку отримувачем таких послуг може бути сформовано податковий кредит без отримання податкової накладної.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям