Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Про визначення доходу платника єдиного податку (лист ДФС від 31.10.2017 р. № 2454/6/99-99-12-02-03-15/ІПК)

Про визначення доходу платника єдиного податку (лист ДФС від 31.10.2017 р. № 2454/6/99-99-12-02-03-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 31.10.2017 р. № 2454/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Про визначення доходу платника єдиного податку

Державна фіскальна служба України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), надає індивідуальну податкову консультацію щодо визначення доходу платника єдиного податку третьої групи.

Товариство повідомило, що є транспортним підприємством, яке обслуговує міські автобусні маршрути загального користування, та платником єдиного податку третьої групи. Відповідно до договору з районним Управлінням праці та соціального захисту згідно з планом використання бюджетних коштів (код програмної класифікації видатків та кредитування бюджету 1513035 "Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян", код економічної класифікації видатків 2610 "Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)" отримує кошти на компенсацію витрат від пільгових перевезень. Товариство запитує, чи включаються отримані суми компенсації до доходу, що оподатковується єдиним податком.

Об’єктом оподаткування для юридичних осіб, які сплачують єдиний податок, згідно із п. 2 п. 292.1 ст. 291 Кодексу вважається будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 Кодексу.

Дохід обліковується згідно з національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та/або іншими нормативно-правовими актами Міністерства фінансів України з питань бухгалтерського обліку.

Згідно з частиною четвертою п. 292.11 ст. 292 Кодексу при визначенні доходів для платників єдиного податку першої - третьої груп до складу доходу не включаються суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду України та інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у тому числі в межах державних або місцевих програм.

Якщо рішенням міської ради у розподілі видатків бюджету міста на 2017 рік передбачено видатки за КПКВК 1513035 "Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян" то за наявності у Товариства укладеного з Управлінням праці та соціального захисту договору, відповідних підтверджуючих документів щодо обсягів наданих на пільгових умовах послуг громадянам (зокрема, книг обліку розрахункових операцій, відомостей обліку реалізованих разових квитків, звітів про здійснення пасажирських перевезень на маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі, звітів про витрати від пільгових перевезень окремих категорій громадян в режимі маршрутного таксі тощо) то у разі отримання Товариством з місцевого бюджету компенсаційних виплат такі кошти не включаються до складу доходу платника єдиного податку.

Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям