Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо коригування фінансового результату до оподаткування за договорами фінансового лізингу (лист ДФС від 21.04.2017 р. № 8489/6/99-99-15-02-02-15 )

Щодо коригування фінансового результату до оподаткування за договорами фінансового лізингу (лист ДФС від 21.04.2017 р. № 8489/6/99-99-15-02-02-15 )

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 21.04.2017 р. № 8489/6/99-99-15-02-02-15

 

Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо коригування фінансового результату до оподаткування за договорами фінансового лізингу та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), повідомляє таке.

         Згідно з п.п. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 Кодексу об’єктом оподаткування податком на прибуток підприємств є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Кодексу.

         Кодексом не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування у разі збільшення вартості об’єкта фінансового лізингу внаслідок перерахунку лізингових платежів, виражених в іноземній валюті, у національну валюту. Такі операції відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку при формуванні фінансового результату.

         Водночас зазначаємо, що регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України, яке затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності (п. 2 ст. 6 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»).

         Отже, за роз’ясненням щодо відображення у бухгалтерському обліку курсових різниць, що виникають за операціями в іноземній валюті, доцільно звернутись до Міністерства фінансів України.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям