Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо коригування фінансового, результату до оподаткування акціонерного товариства при зменшенні статутного капіталу у разі несплати власникам акцій суми компенсації у розмірі повного/часткового розміру їх внесків до статутного капітал (лист ДФС від 26.06.2017 р. № 822/6/99-99-15-02-02-15/ІПК)

Щодо коригування фінансового, результату до оподаткування акціонерного товариства при зменшенні статутного капіталу у разі несплати власникам акцій суми компенсації у розмірі повного/часткового розміру їх внесків до статутного капітал (лист ДФС від 26.06.2017 р. № 822/6/99-99-15-02-02-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 26.06.2017 р. № 822/6/99-99-15-02-02-15/ІПК

Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо коригування фінансового, результату до оподаткування акціонерного товариства при зменшенні статутного капіталу у разі несплати власникам акцій суми компенсації у розмірі повного/часткового розміру їх внесків до статутного капіталу та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), повідомляє.

Відповідно до пп. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 Кодексу об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Кодексу.

Положеннями Кодексу не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці при зменшенні статутного капіталу у разі несплати власникам акцій суми компенсації у розмірі повного/часткового розміру їх внесків до статутного капіталу.

Отже, такі операції відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку при формуванні фінансового результату.

Регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України, яке затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності (п. 2 ст. 6 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні").

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям