Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо порядку обчислення податкових зобов’язань з плати за землю (лист ДФС від 27.10.2017 р. № 2416/6/99-99-12-02-03-15/ІПК)

Щодо порядку обчислення податкових зобов’язань з плати за землю (лист ДФС від 27.10.2017 р. № 2416/6/99-99-12-02-03-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 27.10.2017 р. № 2416/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Державна фіскальна служба України на запит Товариства щодо порядку обчислення податкових зобов’язань з плати за землю (далі - Плата), керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), надає індивідуальну податкову консультацію.

Товариство повідомило, що є користувачем земельних ділянок нормативна грошова оцінка яких не виконана і зацікавлене у визначенні порядку обчислення податкових зобов’язань з плати за землю на 2017 рік.

Кодекс передбачив, що база оподаткування Платою для земельних ділянок нормативна грошова оцінка яких не виконана, визначається як нормативна грошова оцінка одиниці площі ріллі по області (п. 277.1 ст. 277 Кодексу).

Нормативна грошова оцінка одиниці площі ріллі по області є статистичною оцінкою нормативних грошових оцінок земельних ділянок в межах області, які у відповідному календарному році належать до категорії "рілля" - земельні ділянки, які систематично обробляються та використовуються під посіви сільськогосподарських культур, уключаючи посіви багаторічних трав, а також чисті пари, площі парників та теплиць.

Оскільки, величина такої оцінки залежить не тільки від зміни нормативної оцінки кожної окремої земельної ділянки, для якої виконано нормативну оцінку, в результаті її індексації величини у порядку визначеному ст. 289 Кодексу, але й розмірів та складу таких ділянок, то уповноважені органи земельних ресурсів на території областей щорічно обчислюють та надають зацікавленим особам інформацію про розмір одиниці площі ріллі по області.

Таким чином, для обчислення податкових зобов’язань з Плати на 2017 рік за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не виконано, Товариству необхідно звернутись до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру відповідної області для отримання інформації щодо розміру одиниці площі ріллі по області на такий рік.

Згідно з п. 52.2 ст. 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям