Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з вивезення продукції за межі митної території України на давальницьких умовах (Лист ДФС від 22.06.2017 р. N 780/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

Щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з вивезення продукції за межі митної території України на давальницьких умовах (Лист ДФС від 22.06.2017 р. N 780/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 22.06.2017 р. N 780/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Про оподаткування ПДВ

Державна фіскальна служба України розглянула звернення щодо питань, пов’язаних з переробкою вуглеводневої сировини на давальницьких умовах та у межах своєї компетенції щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з вивезення продукції за межі митної території України на давальницьких умовах, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), повідомляє.

Відповідно до статті 195 ПКУ операції з вивезення товарів за межі митної території України у митних режимах експорту, реекспорту, безмитної торгівлі, вільної митної зони оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою. При цьому товари вважаються вивезеними за межі митної території України, якщо таке вивезення підтверджене в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, митною декларацією, оформленою відповідно до вимог Митного кодексу України (далі - МКУ).

До операцій із вивезення товарів з митної території України у митному режимі переробки за межами митної території згідно з пунктом 206.13 статті 206 ПКУ застосовується умовне повне звільнення від оподаткування за умови дотримання вимог та обмежень, встановлених главою 24 МКУ.

Особливості здійснення операцій з переробки товарів за межами митної території врегульовано, зокрема, главою 24 МКУ та розділом V "Особливості виконання митних формальностей відповідно до митних режимів переробки на митній території та переробки за межами митної території" Порядку виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.05.2012 р. N 657, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 02.10.2012 р. за N 669/21981.

Відповідно до частини 1 статті 162 глави 24 МКУ переробка за межами митної території - це митний режим, відповідно до якого українські товари піддаються у встановленому законодавством порядку переробці за межами митної території України без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, за умови повернення цих товарів або продуктів їх переробки на митну територію України у митному режимі імпорту.

Питання гарантування дотримання умов перебування товарів у митному режимі переробки за межами митної території та обмеження щодо поміщення окремих товарів у цей митний режим роз’яснені у статті 164 МКУ.

При цьому Порядок застосування заходів гарантування під час вивезення у митному режимі переробки за межами митної території товарів, продукти переробки яких обов'язкові до повернення на митну територію України і випуску у вільний обіг затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2013 року N 879.

Враховуючи зазначене, операції з вивезення товарів з митної території України у митному режимі переробки за межами митної території підлягають умовному повному звільненню від оподаткування ПДВ.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям