Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо порядку складання податкових накладних у разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер, неплатникам податку на додану вартість (лист ДФС від 26.05.2017 р. № 381/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

Щодо порядку складання податкових накладних у разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер, неплатникам податку на додану вартість (лист ДФС від 26.05.2017 р. № 381/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 26.05.2017 р. № 381/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Про податок на додану вартість

Державна фіскальна служба України розглянула звернення щодо порядку складання податкових накладних у разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер, неплатникам податку на додану вартість та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), повідомляє.

Відповідно до пункту 201.4 ст. 201 Кодексу платники податку в разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер:

покупцям - платникам податку - можуть складати не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, зведені податкові накладні на кожного платника податку, з яким постачання мають такий характер, з урахуванням усього обсягу постачання товарів/послуг відповідному платнику протягом періоду, за який складається така податкова накладна, протягом такого місяця;

покупцям - особам, не зареєстрованим платниками податку, - можуть складати не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, зведену податкову накладну з урахуванням всього обсягу постачання товарів/послуг таким покупцям, з якими постачання мають такий характер протягом періоду, за який складається така податкова накладна, протягом такого місяця.

У разі якщо станом на дату складення зазначених податкових накладних сума коштів, що надійшла на поточний рахунок продавця як оплата (передоплата) за товари/послуги, перевищує вартість поставлених товарів/послуг протягом місяця, таке перевищення вважається попередньою оплатою (авансом), на суму якої складається податкова накладна у загальному порядку не пізніше останнього дня такого місяця.

Для цілей цього пункту ритмічним характером постачання вважається постачання товарів/послуг одному покупцю два та більше разів на місяць.

Отже, платник податку у разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер, покупцям - особам, не зареєстрованим платниками податку, може не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, складати зведену податкову накладну з урахуванням всього обсягу постачання протягом такого місяця таким покупцям.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям