Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо порядку застосування ставки ПДВ при здійсненні платником податку операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів (лист ДФС від 30.08.2017 р. № 11193/С/99-99-15-03-02-14)

Щодо порядку застосування ставки ПДВ при здійсненні платником податку операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів (лист ДФС від 30.08.2017 р. № 11193/С/99-99-15-03-02-14)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 30.08.2017 р. № 11193/С/99-99-15-03-02-14

Державна фіскальна служба України розглянула Ваше звернення <...> щодо порядку застосування ставки ПДВ при здійсненні платником податку операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів, яке надійшло на Урядову "гарячу лінію", та повідомляє.

<...>

Згідно з п. п. "а" і "б" п. 185.1 ст. 185 р. V ПКУ об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів/послуг, місце постачання яких відповідно до ст. 186 р. V ПКУ розташоване на митній території України.

Підпунктом "в" п. 193.1 ст. 193 р. V ПКУ визначено, що до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів, а також медичних виробів за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України, застосовується ставка ПДВ у розмірі 7 відсотків.

При цьому необхідною умовою для застосування ставки ПДВ у розмірі 7 відс. при здійсненні платниками податку операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів є наявність таких виробів у переліку, який затверджується Кабінетом Міністрів України.

На сьогодні перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну, територію України яких підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за ставкою 7 відс., затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2014 року N 410 (далі - Перелік).

Перелік містить інформацію щодо найменування медичних виробів та коди згідно з УКТ ЗЕД, за якими класифікуються такі медичні вироби, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків.

При цьому окремі медичні вироби, коди УКТ ЗЕД яких в Переліку містять позначку "*", повинні мати відповідне маркування.

Таким чином, операції платників ПДВ з постачання на митній території України медичних виробів, які класифікуються за відповідними кодами товарних позицій згідно з УКТ ЗЕД та включені до Переліку і мають відповідне маркування (у разі необхідності), підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою 7 відс. на усіх етапах постачання медичних виробів. При цьому застосування ставки ПДВ при здійсненні таких операцій безпосередньо залежить від того, включений медичний виріб до Переліку і має відповідне маркування (у разі необхідності) чи ні.

Операції платників податку з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів, які включено до Переліку з вимогою про наявність відповідного маркування, але таке маркування відсутнє, а також медичних виробів, не включених до Переліку, оподатковуються податком на додану вартість у загальновстановленому порядку за ставкою 20 відсотків.

 

В. о. Голови

М. Продан

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям