Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю (лист ДФС від 28.07.2017 р. № 1382/6/99-99-12-02-03-15/ІПК)

Щодо справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю (лист ДФС від 28.07.2017 р. № 1382/6/99-99-12-02-03-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 28.07.2017 р. № 1382/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Щодо справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю

Державна фіскальна служба України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), на запит Товариства про надання індивідуальної податкової консультації щодо порядку справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Податок), та плати за землю (далі - Плата) повідомляє.

Товариство поінформувало, що є платником Податку та Плати.

Товариство повідомило, що розмір ставок Податку та Плати на 2016 рік було встановлено рішеннями "Про внесення змін до рішення міської ради "Про місцеві податки і збори на території міста" (далі- Рішення N 3) та "Про внесення змін до рішення міської ради "Про місцеві податки і збори на території міста" (далі - Рішення N 4). Останнім, зокрема, зменшено ставки Плати із 3 (трьох) на 1 (один) відсоток.

Товариство зацікавлене у з’ясуванні питання, яким саме рішенням Ради необхідно керуватись під час нарахування податкових зобов’язань з Податку та Плати з 01.05.2016 року.

Оскільки Податок та Плата є місцевими податками, то повноваження із встановлення податку на майно в частині Податку і Плати здійснюють органи місцевого самоврядування відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (далі - Закон).

Пунктом 4 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" рекомендовано органам місцевого самоврядування у місячний строк з дня набрання чинності цим Законом переглянути прийняті на 2016 рік рішення щодо встановлення місцевих податків і зборів, визначених статтею 10 Кодексу.

Акти ради, сільського, селищного, міського голови, голови районної в місті ради, виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради, прийняті в межах наданих їм повноважень, є обов’язковим для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на відповідній території (частина перша статті 73 Закону).

Рішення N 4 застосовується з урахуванням норм Закону.

У відповідності до п. 52.2 ст. 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям