Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (лист ДФС від 14.09.2017 р. № 1962/6/99-99-12-02-03-15/ІПК)

Щодо справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (лист ДФС від 14.09.2017 р. № 1962/6/99-99-12-02-03-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 14.09.2017 р. № 1962/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Державна фіскальна служба України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), на запит товариства щодо справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Податок), повідомляє.

Товариство поінформувало, що є власником об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які належать до об’єкта оподаткування Податком (пп. 266.2.1 п. 266.2 ст. 266 Кодексу).

При цьому Товариством повідомлено, що його майно розташоване на територіях, на які може бути поширена дія норми абзацу першого пп. 38.6 п. 38 підрозділу 10 "Інші перехідні положення" Перехідних положень Кодексу. Товариство зацікавлене у з’ясуванні правомірності виключення із об’єкта оподаткування Податком у період з 14 квітня 2014 року по 31 грудня року, в якому завершено проведення антитерористичної операції, об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, розташованих на тимчасово окупованій території та/або території населених пунктів на лінії зіткнення.

Водночас Товариство зауважило, що постанова Верховної Ради України "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування" не забезпечує можливість ідентифікації термінів "тимчасово окупована територія" та "територія населених пунктів на лінії зіткнення", визначених у абзацах другому - третьому пп. 38.1 п. 38 Перехідних положень Кодексу.

ДФС, з метою забезпечення реалізації п. 38 Перехідних положень Кодексу, у тому числі й для застосування інструментів електронного декларування (уточнення податкових зобов’язань з Податку), доручила головним управлінням ДФС у Донецькій та Луганській областях скласти переліки населених пунктів в межах зазначених територій із застосуванням класифікатора адміністративно- територіального устрою України.

Після погодження із місцевими адміністраціями та Міністерством фінансів України, яке є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної податкової політики і здійснює нормативно-правове регулювання у податковій сфері (Положення про Міністерство фінансів України, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року N 375), переліки кодів населених пунктів, розташованих у межах "тимчасово окупованої території" та "території населених пунктів на лінії зіткнення", будуть оприлюднені на офіційному веб-порталі ДФС для подальшого використання суб’єктами господарювання, і Товариство зможе скористатися ними для реалізації своїх прав платника Податку.

У відповідності до п. 52.2 ст. 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям