Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо відображення у декларації акцизного податку обсягів пального за складеними акцизними накладними (Лист ДФСУ від 11.07.2017 р. N 1130/6/99-99-15-03-03-15/ІПК)

Щодо відображення у декларації акцизного податку обсягів пального за складеними акцизними накладними (Лист ДФСУ від 11.07.2017 р. N 1130/6/99-99-15-03-03-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 11.07.2017 р. N 1130/6/99-99-15-03-03-15/ІПК

Державна фіскальна служба України відповідно до ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) розглянула звернення Товариства і надає індивідуальну податкову консультацію зі змістовними відповідями на питання, порушені у зверненні Товариства.

Як зазначено у зверненні, Товариство зареєстровано платником акцизного податку з реалізації пального. Основним видом його діяльності є оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. Також Товариство здійснює неспеціалізовану оптову торгівлю та діяльність посередників у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами.

Щодо відображення у декларації акцизного податку (далі - Декларація) обсягів пального за складеними акцизними накладними/розрахунками коригування у випадках, коли дата їх складання та дата реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі - ЄРАН) припадають на різні звітні періоди

Згідно з п. 3 розділу І Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 р. N 14 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 24.04.2017 р. N 451) базовий податковий період для сплати акцизного податку відповідає календарному місяцю.

Об’єктом оподаткування акцизними податком є, зокрема, реалізація будь- яких обсягів пального понад обсяги, що:

отримані від інших платників акцизного податку, що підтверджені зареєстрованими акцизними накладними в ЄРАН;

вироблені в Україні, реалізація яких є об’єктом оподаткування відповідно до пп. 213.1.1 п. 213.1 ст. 213 Кодексу, що підтверджено зареєстрованими акцизними накладними в ЄРАН (пп. 213.1.12 п. 213.1 ст. 213 Кодексу).

Отже, у додатку 11 до Декларації відображаються ті акцизні накладні/розрахунки коригування до акцизних накладних, які зареєстровані в ЄРАН у тому звітному періоді, за який подається Декларація.

Щодо відображення обсягів пального за складеними розрахунками коригування до акцизних накладних у зв’язку із зменшенням/збільшенням отриманого/реалізованого пального

Відображення розрахунків коригування до акцизних накладних здійснюється суб’єктом господарювання, який подає Декларацію у наступних графах додатку 11 до Декларації.

У графі 4 додатку 11 до Декларації зазначаються обсяги пального згідно з розрахунками коригування до акцизних накладних (за отриманими обсягами пального):

- складені та зареєстровані в ЄРАН особою, що реалізувала пальне, які збільшують обсяги отриманого суб’єктом господарювання пального (мають додатне значення);

- складені особою, що реалізувала пальне, та зареєстровані суб’єктом господарювання розрахунки коригування, які зменшують фактичні обсяги отриманого суб’єктом господарювання пального (мають від’ємне значення).

У графі 5 додатку 11 до Декларації зазначаються обсяги пального згідно з розрахунками коригування до акцизних накладних (за реалізованими обсягами пального):

- складені та зареєстровані в ЄРАН суб’єктом господарювання розрахунки коригування до акцизних накладних, наданих отримувачам пального, які збільшують обсяги відвантаження пального (мають додатне значення);

- складені суб’єктом господарювання та зареєстровані отримувачем пального розрахунки коригування, які зменшують обсяги відвантаженого пального (мають від’ємне значення).

У графах 6 - 10 додатку 11 до Декларації зазначаються обсяги пального згідно зі складеними та зареєстрованими в ЄРАН розрахунками коригування до акцизних накладних, що не передбачають надання їх отримувачу, за відповідними типами причин (мають від’ємне або додатне значення).

Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям