Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо відшкодування компенсаційних виплат, які розраховуються як різниця між фактичними витратами з надання послуг та доходами від реалізації квитків на підставі укладеного договору з Виконавчим комітетом Червоноградської міської ради (лист ДФС від 21.09.2017 р. № 2005/Д/99-99-13-01-02-14/ІПК)

Щодо відшкодування компенсаційних виплат, які розраховуються як різниця між фактичними витратами з надання послуг та доходами від реалізації квитків на підставі укладеного договору з Виконавчим комітетом Червоноградської міської ради (лист ДФС від 21.09.2017 р. № 2005/Д/99-99-13-01-02-14/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 21.09.2017 р. № 2005/Д/99-99-13-01-02-14/ІПК

Державна фіскальна служба України розглянула Ваше звернення щодо відшкодування компенсаційних виплат, які розраховуються як різниця між фактичними витратами з надання послуг та доходами від реалізації квитків на підставі укладеного договору з Виконавчим комітетом Червоноградської міської ради та відповідно до вимог ст. 52 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) надає податкову консультацію.

Відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України (далі - ГКУ) підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Спрощена система оподаткування є особливим механізмом справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, визначених п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, встановлених главою 1 розділу XIV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності (п. 291.2 ст. 291 ПКУ).

Пунктом 292.1 ст. 292 ПКУ визначено, що доходом платника єдиного податку для фізичної особи - підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 цієї статті. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

Пунктами 292.13 та 292.14 ст. 292 ПКУ встановлено, що дохід для цілей оподаткування єдиним податком визначається на підставі даних обліку, який ведеться відповідно до ст. 296 ПКУ.

Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) (п. 292.6 ст. 292 ПКУ).

Таким чином, зазначені компенсаційні виплати включається до складу доходів фізичної особи - підприємця з метою оподаткування єдиним податком.

Відповідно до п. 52.2 ст. 52 ПКУ індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям