Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О налогообложении дохода от продажи недвижимого имущества

О налогообложении дохода от продажи недвижимого имущества



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 01.06.2007 р. N 2596/С/17-0715, N 10935/7/17-0717
   
   Щодо оподаткування доходу від продажу нерухомого майна


   
   Відповідно до положень статті 11 Закону України від 22.05.2003 р. N 889 "Про податок з доходів фізичних осіб" дохід, отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, садового будинку або їх частин (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), не оподатковується, якщо загальна площа такого житлового будинку, садового будинку або їх частин не перевищує 100 квадратних метрів.
   
   У разі, якщо площа саме такого житлового будинку, садового будинку або їх частин перевищує 100 квадратних метрів, то частина доходу, пропорційна сумі такого перевищення, підлягає оподаткуванню за ставкою в розмірі 1 відсотка від вартості такого об'єкта нерухомого майна.
   
   Вартість господарсько-побутових споруд та будівель, які розташовані на земельній ділянці, яка відчужується разом з такими житловими будинками, садовими будинками або їх частинами, враховується при визначенні загальної вартості продажу (суми одержаного доходу).
   
   При цьому, для цілей оподаткування, одним об'єктом продажу вважатиметься житловий або садовий будинок (його частина) з земельною ділянкою (її частиною), незалежно від кількості договорів (два чи один), якими оформлено купівлю-продаж такого будинку із земельною ділянкою, на якій його розташовано.
   
   Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш ніж одного з об'єктів нерухомості, зазначених у підпункті 11.1.1 пункту 11.1 статті 11 Закону або від продажу об'єкту нерухомості, іншого, ніж зазначене у цьому підпункті, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною пунктом 7.2 статті 7 цього Закону.
   
   Платник податку має можливість повернення з бюджету зайво (надміру) сплаченого ним у звітному році податку з доходу від продажу нерухомості на підставі поданої протягом цього звітного податкового року податкової декларації та підтверджуючих документів про фактичну сплату податку.
   
   Заступник Голови
   С. І. Лекарь

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям