Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О налогообложении доходов нерезидентов от продажи недвижимости

О налогообложении доходов нерезидентов от продажи недвижимости



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 31.07.2007 р. N 15192/7/17-0717
   
   Щодо оподаткування доходів нерезидентів від продажу нерухомості


   
   Державна податкова адміністрація України розглянула Ваші два листи від 09.07.2007 р. щодо оподаткування доходів нерезидентів від продажу нерухомості і повідомляє.
   
   Оподаткування доходів нерезидентів регулюється п. 9.11 ст. 9 Закону України від 22.05.2003 р. N 889 "Про податок з доходів фізичних осіб" (далі - Закон). Водночас, ставки оподаткування встановлені ст. 7 Закону.
   
   В зв'язку з цим при продажу нерезидентом не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлової нерухомості в Україні, одержаний від такого продажу дохід не оподатковується, якщо загальна площа такого житлового об'єкта не перевищує 100 м кв. У разі перевищення площі проданого будинку понад 100 м кв., до частини доходу, що пропорційна такому перевищенню та до вартості всієї земельної ділянки, на якій розташовано такий будинок, застосовується ставка пункту 7.3 ст. 7 Закону.
   
   Другий та кожний наступний продаж нерезидентом протягом звітного року житлової нерухомості, а також продаж іншої нерухомості (в т. ч. землі), мають оподатковуватися за ставкою п. 7.3 ст. 7 Закону.
   
   Позиція щодо такого оподаткування доходів нерезидентів, одержаних від продажу нерухомості в Україні, викладена у листі Міністерства юстиції України від 12.04.2007 р. N 20-35-59.
   
   Заступник Голови
   С. І. Лекарь

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям