Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О налогообложении операций со связанными лицами и операций с давальческим сырьем

О налогообложении операций со связанными лицами и операций с давальческим сырьем



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 17.08.2012 р. N 1043/0/71-12/15-1417


   
   Державним податковим адміністраціям в АР Крим, областях,
   містах Кисві та Севастополі, Окружній ДПС - Центральному
   офісу з обслуговування великих платників податків ДПС,
   спеціалізованим державним податковим інспекціям по роботі
   з великими платниками податків
   
   
   
Про оподаткування операцій з пов'язаними особами та операцій з давальницькою сировиною

   
   Державна податкова служба України з метою належної організації адміністрування податку на прибуток повідомляє про оподаткування операцій з пов'язаними особами.
   
   Відповідно до пп. 14.1.159 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу пов'язаними особами вважаються юридичні та/або фізичні особи, взаємовідносини між якими можуть впливати на умови або економічні результати їх діяльності чи діяльності осіб, яких вони представляють і які відповідають будь-якій з наведених нижче ознак:
   
   юридична особа, що здійснює контроль за господарською діяльністю платника податку або контролюється таким платником податку чи перебуває під спільним контролем з таким платником податку;
   
   фізична особа або члени її сім'ї, які здійснюють контроль за платником податку;
   
   посадова особа платника податку, уповноважена здійснювати від імені платника податку юридичні дії, спрямовані на встановлення, зміну або припинення правових відносин, а також члени її сім'ї;
   
   платники податку - учасники об'єднання підприємств незалежно від його виду та організаційно-правової форми, що провадять свою господарську діяльність шляхом утворення такого об'єднання.
   
   Порядок оподаткування операцій із пов'язаними особами визначено п. 153.2 ст. 153 Податкового кодексу.
   
   Зокрема пп. 153.2.6 п. 153.2 ст. 153 Податкового кодексу визначено, що витрати, понесені у зв'язку з продажем/обміном товарів, виконанням робіт, наданням послуг пов'язаним з таким платником податку особам або за операціями з давальницькою сировиною, визнаються в розмірі, що не перевищує доходи, отримані від такого продажу/обміну.
   
   Таким чином, при здійсненні платником податку операцій з продажу/обміну товарів, виконання робіт, надання послуг з пов'язаними з таким платником особами або за операціями з давальницькою сировиною всі витрати, понесені у зв'язку з такими операціями, не повинні перевищувати отримані від таких операцій доходи, тобто ці операції не призводять до виникнення збитків у податковому обліку.
   
   Головам державних податкових служб в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, Окружної ДПС - Центральному офісу з обслуговування великих платників податків ДПС, начальникам спеціалізованих державних податкових інспекцій по роботі з великими платниками податків довести цей лист до відома підпорядкованих структурних підрозділів для врахування при проведенні контрольно-перевірочної роботи та апеляційному оскарженні рішень податкових органів.
   
   
   Директор Департаменту оподаткування
   юридичних осіб ДПС України
   
Л. Г. Павелко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям