Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О подтверждении постоянного местопребывания в Киргизской Республике

О подтверждении постоянного местопребывания в Киргизской Республике



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 12.07.2010 р. № 13804/7/12-0117


   
   Державні податкові адміністрації в
   Автономній Республіці Крим, областях,
   містах Києві і Севастополі
   
   
Про підтвердження постійного місцеперебування в Киргизькій Республіці

   
   Державна податкова адміністрація України повідомляє, що за інформацією, одержаною від Міністерства економічного регулювання Киргизької Республіки, в Киргизькій Республіці відбулись зміни в переліку компетентних органів для цілей застосування угод про уникнення подвійного оподаткування. Станом на сьогодні таким компетентним органом, належним чином уповноваженим Урядом Киргизької Республіки, є Міністерство економічного регулювання. Уповноваженим органом, що має право підтверджувати резидентство (постійне місцеперебування) юридичних та фізичних осіб Киргизької Республіки для цілей застосування угод про уникнення подвійного оподаткування, також визначена Державна податкова служба при Уряді Киргизької Республіки.
   
   Отже, підтвердження резидентства Киргизької Республіки здійснюється централізовано шляхом видачі листа російською мовою на бланку Міністерства економічного регулювання Киргизької Республіки за підписом заступника міністра економічного регулювання Киргизької Республіки С.Ахматова або на бланку Державної податкової служби при Уряді Киргизької Республіки за підписом заступника голови Державної податкової служби при Уряді Киргизької Республіки А.Касималієва.
   
   Зразки сертифікату резидентства на бланку Міністерства економічного регулювання Киргизької Республіки додаються.
   
   Крім того повідомляємо, що Україна і Киргизька Республіка є учасницями Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22 січня 1993 р. Відповідно до висновку Міністерства юстиції України, доведеного до відома податковим адміністраціям листом ДПА України від 26.05.10 №10233/7/12-0117, офіційні документи, видані компетентними органами Киргизької Республіки, звільняються від потреби легалізації.
   
   Враховуючи вищевикладене, довідка, що підтверджує резидентство юридичних та фізичних осіб Киргизької Республіки, видана Міністерством економічного регулювання або Державною податковою службою при Уряді Киргизької Республіки, не потребує будь-якого додаткового засвідчення (консульської легалізації або завірення апостилем) для цілей застосування п.4 Порядку звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України згідно з міжнародними договорами України про уникнення подвійного оподаткування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2001 р. №470.
   
   Доручаємо довести вищевикладене до підвідомчих державних податкових інспекцій.
   
   Додаток: згадане на 2 стор.
   
   Заступник Голови
   С.І.Лекарь

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям