Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О подтверждении резидентства КНР

О подтверждении резидентства КНР



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 31.03.2009 р. №6696/7/12-0117
   
   Про підтвердження резидентства КНР


   
   Державна податкова адміністрація України надсилає до відома та керівництва в роботі форму довідки про підтвердження податкового резидентства Китаю, яка видається Державною адміністрацією з оподаткування Китайської Народної Республіки для цілей застосування Угоди між Урядом України і Урядом Китайської Народної Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно від 04.12.95 р.
   
   Відповідно до “Порядку звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України згідно з міжнародними договорами України про уникнення подвійного оподаткування”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 р. №470, підставою для використання переваг міжнародного договору (звільнення від оподаткування у джерела або зниження ставки оподаткування доходів із джерелом їх походження з України) є подання нерезидентом довідки, яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір.
   
   Відповідно до п.4 зазначеного Порядку довідка, яка надається за формою, затвердженою згідно із законодавством відповідної країни, повинна бути належним чином перекладена відповідно до законодавства України.
   
   Стосовно легалізації довідки податкового резидента Китаю повідомляємо, що з 19.01.94 чинний Договір між Україною і Китайською Народною Республікою про правову допомогу у цивільних та кримінальних справах від 31.10.92. Відповідно до висновку Міністерства юстиції України документи податкових установ іноземних держав, які є учасниками договорів про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, на територіях Договірних Сторін повинні прийматися без будь-якого додаткового засвідчення.
   
   Враховуючи вищевикладене, довідка про підтвердження податкового резидентства Китаю, видана Державною адміністрацією з оподаткування Китайської Народної Республіки, яка відповідає зразку, що додається, не потребує будь-якого додаткового засвідчення (консульської легалізації або завірення апостилем) для цілей застосування п.4 зазначеного Порядку №470.
   
   Просимо довести вищевикладене до підвідомчих державних податкових інспекцій.
   
   Додаток: на 2 стор.
   
   Заступник Голови
   С.І.Лекарь
   
   
   ДОВІДКА
   податкового резидента Китаю
   
   Дата:
   
   Номер:
   
   Назва платника податку:
   
   Податковий рік:
   
   Уповноважений Державною адміністрацією з оподаткування,
   компетентний орган китайської податкової адміністрації цим засвідчує, що
   вищеназваний платник податку є податковим резидентом Китаю для цілей
   китайського оподаткування.
   
   Керівник ________________ офісу Державної адміністрації з оподаткування/
   місцевого податкового управління

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям