Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О постановлении КМУ от 27.02.2008 г. N 122

О постановлении КМУ от 27.02.2008 г. N 122



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 27.03.2008 р. N 6041/7/16-1117
   
   Щодо постанови КМУ від 27.02.2008 р. N 122
   (Витяг)


   
   Законом України від 28.12.2007 р. N 107-VI "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" продовжено дію спеціальних режимів оподаткування сільськогосподарських товаровиробників, передбачених підпунктом 6.2.6 пункту 6.2 статті 6, пунктами 11.21 та 11.29 статті 11 Закону України "Про податок на додану вартість", до 1 січня року, наступного за роком, в якому Верховна Рада України ратифікує протокол про приєднання України до Світової організації торгівлі.
   
   З метою реалізації вказаних норм зазначеного Закону постановою Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2008 р. N 122 "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 26 лютого 1999 р. N 271 та від 12 травня 1999 р. N 805" (далі - постанова N 122) продовжено на вказаний період Порядок акумуляції та використання коштів, які нараховуються сільськогосподарськими товаровиробниками - платниками податку на додану вартість щодо операцій з продажу товарів (робіт, послуг) власного виробництва, включаючи продукцію (крім підакцизних товарів), виготовлену на давальницьких умовах із власної сільськогосподарської сировини, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 1999 р. N 271, та Порядок нарахування, виплат і використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м'ясо в живій вазі, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 1999 р. N 805 (далі - Порядок N 805).
   
   Порядок N 805 доповнено нормами, що передбачають підвищення відповідальності переробних підприємств за перерахування коштів податку на додану вартість, призначених для виплат дотацій сільськогосподарським товаровиробникам, у повному обсязі на небюджетні рахунки та використання їх за цільовим призначенням.
   
   Так, відповідно до доповнень пункту 5 не враховуються як дотації перераховані безпосередньо з поточних рахунків переробних підприємств без зарахування на небюджетні рахунки суми коштів за рахунок сум податку на додану вартість, що розраховуються переробними підприємствами за окремою податковою декларацією.
   
   Не перераховані на небюджетні рахунки суми податку на додану вартість та виплати сум коштів, здійснені з небюджетних рахунків за призначенням з порушенням цього Порядку, вважаються такими, що використовуються не за цільовим призначенням і підлягають стягненню до державного бюджету.
   
   Крім того, відповідно до внесених доповнень вважаються такими, що використовуються переробним підприємством не за цільовим призначенням, і підлягають стягненню до державного бюджету:
   суми податку на додану вартість, визначені переробним підприємством за окремою податковою декларацією, щодо яких переробне підприємство не подало органу державної податкової служби підтвердження їх перерахування на небюджетний рахунок (доповнено абзац другий пункту 6);
   
   не перераховані переробними підприємствами на окремі рахунки сільськогосподарських товаровиробників суми дотацій у строки, встановлені законодавством для сплати податку на додану вартість до бюджету (доповнено абзац третій пункту 7).
   
   Пунктом 5 Порядку N 805 передбачено, що оплата особистим селянським господарствам вартості, поставлених ними переробному підприємству молока та м'яса в живій вазі і виплата дотацій, здійснюються готівкою безпосередньо з каси переробного підприємства або згідно з договорами доручення.
   
   Для виплати дотацій готівкою переробне підприємство подає територіальному органу Державного казначейства за місцем відкриття небюджетного рахунку платіжні доручення на перерахування необхідних сум коштів з небюджетного рахунку на свій поточний рахунок для подальшого отримання таких коштів готівкою та внесення у касу зазначеного переробного підприємства.
   
   Заступник Голови
   С. Чекашкін

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям