Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении отдельных положений Указа Президента Украины от 03.07.98 г. N 727/98 "Об упрощенной системе налогообложения, учета и отчетности субъектов малого предпринимательства"

О применении отдельных положений Указа Президента Украины от 03.07.98 г. N 727/98 "Об упрощенной системе налогообложения, учета и отчетности субъектов малого предпринимательства"



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 21.04.2006 р. N 4583/6/15/0416
   
   Щодо застосування окремих положень Указу Президента України від 03.07.98 р. N 727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва"
   (Витяг)


   
   <…>
   
   Відповідно до ст. 4 Указу для переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єкт малого підприємництва подає письмову заяву до органу державної податкової служби за місцем державної реєстрації, в якій зазначає обрану ним ставку єдиного податку.
   
   Заява подається не пізніше ніж за 15 днів до початку наступного звітного (податкового) періоду (кварталу) за умови сплати всіх установлених податків і обов'язкових платежів за попередній звітний (податковий) період.
   
   Згідно з п. 1.3 ст. 1 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000 р. N 2181-III (далі - Закон N 2181-III) податковий борг (недоїмка) - це податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.
   
   Підпунктом 14.1.1 п. 14.1 ст. 14 Закону N 2181-III визначено, що розстрочення податкових зобов'язань - це надання платнику податків бюджетного кредиту на основну суму податкових зобов'язань без урахування сум пені під проценти.
   
   Враховуючи, що однією з умов переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкта підприємницької діяльності є сплата ним усіх установлених податків і обов'язкових платежів за попередній звітний (податковий) період, а надання розстрочення податкового боргу не ліквідує заборгованості платника податків, то підстави для переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єкта підприємницької діяльності відсутні.
   
   Директор Департаменту податку
   на прибуток та інших податків і
   зборів (обов'язкових платежів)
   
   Н. В. Хоцянівська

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям