Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О разъяснении относительно включения в базу обложения НДС услуг подвижной сотовой связи сбора на обязательное государственное пенсионное страхование, при условии продажи карточек предоплаченного сервиса сотовой связи не операторами сотовой связи, а другими лицами (в том числе в рамках посреднических договоров)

О разъяснении относительно включения в базу обложения НДС услуг подвижной сотовой связи сбора на обязательное государственное пенсионное страхование, при условии продажи карточек предоплаченного сервиса сотовой связи не операторами сотовой связи, а другими лицами (в том числе в рамках посреднических договоров)



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 25.05.2007 р. №10611/7/16-1517-26
   
   Щодо роз'яснення стосовно включення до бази оподаткування ПДВ послуг рухомого стільникового зв'язку збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, за умови продажу карток передплаченого сервісу стільникового зв'язку не операторами стільникового зв'язку, а іншими особами (у тому числі в межах посередницьких договорів)


   
   Відповідно до п. 4.1 ст. 4 Закону України "Про податок на додану вартість", у редакції, чинній з 01.08.2005 р., база оподаткування операції з поставки товарів (послуг) визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, визначеної за вільними цінами, але не нижче за звичайні ціни, з урахуванням акцизного збору, ввізного мита, інших загальнодержавних податків та зборів (обов'язкових платежів), згідно із законами України з питань оподаткування (за винятком ПДВ, а також збору на обов'язкове державне пенсійне страхування на послуги стільникового рухомого зв'язку, що включається до ціни товарів (послуг)). До складу договірної (контрактної) вартості включаються будь-які суми коштів, вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податку безпосередньо покупцем або через будь-яку третю особу в зв'язку з компенсацією вартості товарів (послуг).
   
   Відповідно до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою КМУ від 03.11.98 р. № 1740, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку сплачують підприємства, установи та організації, фізичні особи, які користуються послугами стільникового рухомого зв'язку, а також оператори цього зв'язку, які надають свої послуги безоплатно. Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку сплачується платниками збору оператору одночасно з оплатою ними зазначених послуг.
   
   Отже, на кожному етапі продажу карток передплаченого сервісу стільникового зв'язку (незалежно від статусу особи, яка такі картки реалізує) сума збору на обов'язкове державне пенсійне страхування до бази оподаткування ПДВ не включається.
   
   Заступник Голови
   Л. Боєнко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям