Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об определении признака дохода по начисленным и выплаченным физическими лицами по сертификатам фонда операций с недвижимостью доходам

Об определении признака дохода по начисленным и выплаченным физическими лицами по сертификатам фонда операций с недвижимостью доходам



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 01.10.2008 р. № 9432/6/17-0716; №19941/7/17-0717
   
   Щодо визначення ознаки доходу по нарахованим та виплаченим фізичними особами за сертифікатами фонду операцій з нерухомістю доходам


   
   Державна податкова адміністрація України розглянула Ваш лист від 11.09.2008 №3898/17 щодо визначення ознаки доходу по нарахованим та виплаченим фізичним особам за сертифікатами фонду операцій з нерухомістю доходам та повідомляє.
   
   Згідно статті 2 Закону України від 19.06.2003 №978-ІV “Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю”, із змінами та доповненнями, сертифікат фонду операцій з нерухомістю (далі – ФОН) – цінний папір, що засвідчує право його власника на отримання доходу від інвестування в операції з нерухомістю.
   
   Абзацом 11 статті 25 цього ж Закону передбачено, що управитель ФОН інвестує кошти, залучені від продажу сертифікатів ФОН, в операції з нерухомістю, отримує дохід від цих операцій та розподіляє отриманий дохід між власниками сертифікатів ФОН на умовах Правил ФОН.
   
   Згідно підпункту "б" пункту 19.2 статті 19 Закону України від 22.05.2003 №889-ІV „Про податок з доходів фізичних осіб”, із змінами та доповненнями, на осіб, які відповідно до цього Закону мають статус податкових агентів, покладено обов’язок з надання у строки, встановлені законом для податкового кварталу, податковому органу за місцем свого розташування податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також сум утриманого з них податку.
   
   Наказом Державної податкової адміністрації України від 29.09.2003 №451, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 22.10.2003 за №960/8281, затверджений Порядок заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (далі – Порядок).
   
   Пунктом 3.6 Порядку передбачено, що у графі 5 "Ознака доходу" зазначається ознака доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до цього Порядку.
   
   Доходи за сертифікатами ФОН на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, зазначаються під кодом ознаки: 14 “Інші доходи”.
   
   Заступник Голови
   С.І. Лекарь

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям