Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об отнесении вексельного порядка начисления НДС при временном ввозе в Украину техники с целью ее ремонта (переработки) и обратного вывоза за пределы Украины к налоговым льготам

Об отнесении вексельного порядка начисления НДС при временном ввозе в Украину техники с целью ее ремонта (переработки) и обратного вывоза за пределы Украины к налоговым льготам



   
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 24.04.2012 р. N 7221/6/15-3315

   ДПСУ розглянула звернення підприємства щодо віднесення вексельного порядку нарахування ПДВ при тимчасовому ввезенні в Україну техніки з метою її ремонту (переробки) та зворотного вивезення за межі України до податкових пільг та повідомляє.
   
   Відповідно до п. 30.9 ст. 30 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) податкова пільга надається шляхом: податкового вирахування (знижки), що зменшує базу оподаткування до нарахування податку та збору; зменшення податкового зобов'язання після нарахування податку та збору; встановлення зниженої ставки податку та збору; звільнення від сплати податку та збору.
   
   Податкові пільги з ПДВ встановлені нормами ст. 197 або розділу XX "Перехідні положення" Кодексу, а також окремими міжнародними договорами України.
   
   У разі розміщення товарів у митному режимі переробки на митній території України контроль за нарахуванням ПДВ та вивезення за межі України ввезених на ремонт (переробку) товарів здійснюється з використанням спеціального вексельного порядку відповідно до пп. 206.2.5 ст. 206 "Особливості оподаткування операцій при переміщенні товарів через митний кордон України" Кодексу, який не є податковими пільгами. Такий порядок відповідає нормам пп. "в" п. 185.1 ст. 185 Кодексу, відповідно до яких об'єктом оподаткування ПДВ є ввезення товарів в Україну в режимі імпорту для вільного обігу (використання), включаючи орендовані, а при тимчасовому ввезенні техніки з метою ремонту (переробки) без придбання та/чи можливості вільного використання в Україні під вексельне зобов'язання про її вивезення відсутній об'єкт оподаткування.
   
   Заступник Голови
   
А. Ігнатов

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям