Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об уплате налога с владельцев транспортных средств

Об уплате налога с владельцев транспортных средств



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.06.2010 № 3982/г/17-0314
   
   Щодо сплати податку з власників транспортних засобів
   Витяг


   
   Шановний ***!
   
   Державна податкова адміністрація України розглянула Ваш лист від **.**.10 щодо сплати податку з власників транспортних засобів за транспортні засоби, які протягом року у відповідності до чинного законодавства оснащені обладнанням, що дозволяє використовувати в якості палива моторного стиснутий або скраплений газ, альтернативні види рідкого та газового палив і повідомляє наступне.
   
   Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів справляється на підставі Закону України від 11.12.91р. №1963-ХІІ “Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” із змінами та доповненнями (далі – Закон №1963-ХІІ), яким визначено платників податку, об’єкти оподаткування, ставки та строки його сплати.
   
   Відповідно до норм частини шостої ст. 3 Закону №1963 з 1 липня 2009 року до 2016 року ставка податку з власників визначених Законом №1963-ХІІ об'єктів оподаткування, які відповідно до чинного законодавства оснащені обладнанням, що дає змогу використовувати як паливо моторне стиснутий або скраплений газ, альтернативні види рідкого та газового палива (ГБО), застосовується з коефіцієнтом 0,5.
   
   За наявності відмітки в свідоцтві про державну реєстрацію транспортного засобу про оснащення газобалонним обладнанням, які відповідно до чинного законодавства оснащені обладнанням, що дає змогу використовувати як паливо моторне стиснутий або скраплений газ, альтернативні види рідкого та газового палив, сплата податку з власників транспортних засобів фізичними особами перед реєстрацією (перереєстрацією), державним технічним оглядом транспортних засобів з дня набрання чинності норм частини шостої ст. 3 Закону № 1963-ХІІ, повинна здійснюватися за ставками, визначеними у ст. 3 Закону № 1963-ХІІ, з урахуванням норм статті 5 та 6 зазначеного закону.
   
   Згідно ст. 5 Закону №1963-ХІІ податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів сплачується фізичними особами перед проведенням першої реєстрації в Україні, реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів, а також перед технічним оглядом транспортних засобів щороку або один раз за два роки, але не пізніше першого півріччя року, в якому провадиться технічний огляд.
   
   Зазначеною статтею визначено, що фізичні особи - платники податку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють першу реєстрацію в Україні, реєстрацію, перереєстрацію, зняття з обліку або технічний огляд транспортних засобів, квитанції або платіжні доручення про сплату податку за попередній (у разі здійснення сплати) та за поточний роки, а платники, звільнені від сплати цього податку, - відповідний документ, що дає право на користування цими пільгами.
   
   При перереєстрації транспортного засобу в зв’язку з встановленням ГБО власник повинен пред'явити квитанцію про сплату податку за попередній рік, якщо автомобіль був зареєстрований в попередньому році, та поточний рік з оплатою податку за період до проведення перереєстрації за кількість місяців поточного року, протягом яких транспортний засіб був зареєстрований, з урахуванням місяця в якому проводиться перереєстрація транспортного засобу за ставками податку визначеними статтею 3 Закону для відповідного типу транспортних засобів без застосування коефіцієнту 0,5.
   
   Заступник Голови
   С.І. Лекарь

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям