Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об уплате перерабатывающими предприятиями налога на добавленную стоимость

Об уплате перерабатывающими предприятиями налога на добавленную стоимость



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 07.02.2013 р. N 3077/7/15-33-17-3


   
   ДПС в АР Крим, областях, м. Києві,
   Окружна ДПС - – ЦО з обслуговування ВПП
   
   

Про сплату переробними підприємствами податку на додану вартість


   
   Державна податкова служба України, у зв’язку із численними запитами платників податків, органів державної податкової служби щодо розподілу відсотків переробними підприємствами при перерахуванні до спеціального фонду Державного бюджету України та на спеціальний рахунок бюджетних коштів та з метою належної організації адміністрування податку на додану вартість переробних підприємств повідомляє.
   
   До 01.01.2012 року згідно з п. 1 підр. 2 р. XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), сума податку на додану вартість, що повинна сплачуватися до бюджету переробними підприємствами усіх форм власності за реалізовані ними молоко, молочну сировину та молочні продукти, м'ясо та м'ясопродукти, іншу продукцію переробки тварин, закуплених у живій вазі (шкури, субпродукти, м'ясо-кісткове борошно), у повному обсязі спрямовувалась до спеціального фонду державного бюджету.
   
   Законом України від 22 грудня 2011 року N 4268-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників", який набрав чинності з 01.01.2012 р., до п. 1 підрозділу 2 р. XX "Перехідні положення" ПКУ були внесені зміни, згідно з якими, починаючи з 01.01.2012 р. переробне підприємство позитивну різницю між сумою податкових зобов'язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду, визначену у податковій декларації з податку на додану вартість щодо діяльності з постачання продукції, сплачує до спеціального фонду Державного бюджету України та на спеціальний рахунок, відкритий ним в органі державної казначейської служби, у таких розмірах:
   
   у 2012 році - до спеціального фонду Державного бюджету України - у розмірі 30 відсотків, а на спеціальний рахунок - у розмірі 70 відсотків;
   
   у 2013 році - до спеціального фонду Державного бюджету України - у розмірі 40 відсотків, а на спеціальний рахунок - у розмірі 60 відсотків;
   
   у 2014 році - до спеціального фонду Державного бюджету України - у розмірі 50 відсотків, а на спеціальний рахунок - у розмірі 50 відсотків (пп. 6 п. 1 підр. 2 р. XX ПКУ).
   
   Таким чином, першим звітним (податковим) періодом, для сплати позитивної різниці між сумою податкових зобов'язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду, що визначена у податковій декларації з податку на додану вартість до спеціального фонду Державного бюджету України та на спеціальний рахунок, відкритий ним в органі державної казначейської служби, у розмірах, передбачених для 2013 року, буде січень 2013 року.
   
   Сплата переробними підприємствами сум податку на додану вартість за реалізовані ними молоко, молочну сировину та молочні продукти, м'ясо та м'ясопродукти, іншу продукцію переробки тварин, закуплених у живій вазі (шкури, субпродукти, м'ясо-кісткове борошно) за грудень 2012 року має бути здійснена в пропорції: 30 відсотків до спеціального фонду Державного бюджету, 70 відсотків на спеціальні рахунки.
   
   Повідомляючи зазначене, Державна податкова служба України зобов’язує довести зазначену інформацію до суб’єктів господарювання – переробних підприємств; встановити контроль за правомірністю розрахунку та повнотою сплати; вжити заходів для забезпечення виконання індикативних показників.
   
   Заступник Голови
   А. П. Ігнатов

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям