Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно формы Расчета корректировки сумм НДС к налоговой декларации (сокращенной)

Относительно формы Расчета корректировки сумм НДС к налоговой декларации (сокращенной)



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.11.2007 р. №11932/6/16-1116
   
   Щодо форми Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації (скороченої)


   
   Наказом Державної податкової адміністрації України від 20.08.2007 р. N 498 "Про внесення змін до наказу ДПА України від 30.05.97 р. N 166" внесено зміни до Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 30.05.97 р. N 166.
   
   На відміну від раніше діючої нова форма розрахунку коригування конкретизує показники в разі проведення коригування відповідно до Закону України від 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартість". При зміні суми компенсації поставлених товарів (послуг) для коригування податкових зобов'язань та податкового кредиту за наявності таких підстав передбачені колонки 2 - 7.
   
   Заповнення такого Розрахунку платниками податку, що мають право подавати Розрахунок коригування сум ПДВ до декларації з податку на додану вартість (скороченої), спрощує процедуру проведення документальних невиїзних перевірок податковими органами достовірності нарахування бюджетного відшкодування та відповідно зменшує кількість невиправданого втручання податкових органів в діяльність суб'єктів господарювання (позапланових виїзних перевірок), а тому нова форма Розрахунку є більш досконалою та зручною.
   
   Враховуючи вищезазначене, а також те, що Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації та Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації (скороченої) мають однакову форму і передбачають внесення змін до рядків 8 та 16 податкової декларації, платники податку, що мають право подавати декларацію з податку на додану вартість (скорочену), у разі здійснення коригування сум податкових зобов'язань та податкового кредиту з податку на додану вартість повинні подавати Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації за новою формою, викладеною в редакції наказу Державної податкової адміністрації України від 20.08.2007 р. N 498.
   
   Заступник Голови
   М.Романів

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям